woensdag, juli 24, 2024

Adviseur van Linda de  Mol en  Afrojack opgepakt in Italie

Lees ook

Belastingadviseur Frank Butselaar, eerder bekend van het geven van belastingadvies aan beroemdheden waaronder Linda de Mol, DJ’s Afrojack en Tiësto, en Kim Feestra, is aangehouden in de buurt van zijn vakantieverblijf in Italië. Volgens het FD wordt Butselaar, die in het verleden functies bekleedde bij Coopers & Lybrand en PwC, uitgeleverd aan de Verenigde Staten vanwege een lopende belastingkwestie.

De arrestatie van Frank Butselaar in de buurt van het Italiaanse bergdorp Valfabbrica is bevestigd door zijn vrouw. De Italiaanse politie arresteerde hem op verdenking van witwassen en bracht hem vervolgens naar de gevangenis. Butselaar, die eerder werkte voor prominenten als Linda de Mol, DJ Afrojack, Kim Feenstra en Patricia Paay, ontkende ten stelligste dat hij klanten zou hebben geholpen bij het ontduiken van belastingen.

Transparant  en legitiem

In een interview met het tijdschrift Story uitte hij zijn frustratie over de onterechte beschuldigingen en benadrukte hij dat de financiële activiteiten van zijn klanten transparant en legitiem waren.

Het FD heeft een uitleveringsverzoek ontvangen voor Butselaar, die door aanklagers in New York wordt verdacht van het opzetten van “belastingstructuren” in Cyprus voor artiesten die naar de Verenigde Staten zijn verhuisd. In het verzoek staat dat de Amerikaanse belastingdienst geen belasting zou kunnen heffen op het inkomen van de artiesten van ongeveer $100 miljoen. De verwachting is dat Butselaar over twee jaar voor de rechter moet verschijnen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers