donderdag, mei 23, 2024

André van Duin overweegt terug te komen op belofte aan overleden man

Lees ook

Martin, de overleden echtgenoot van de Nederlandse komiek André van Duin, nam een nobel besluit om zijn lichaam na zijn dood aan de wetenschap te schenken. André beloofde zijn man destijds dat ook hij zijn lichaam ter beschikking zou stellen aan de wetenschap. Maar hij twijfelt nu of hij aan die belofte gehoor zal geven.

Het was een moeilijke tijd voor André toen Martin overleed, wetende dat zijn lichaam vrijwel onmiddellijk zou worden weggehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Hij had nauwelijks tijd om definitief afscheid te nemen van zijn geliefde partner. In gesprek met weekblad Weekend onthulde André hoe hij zich over de situatie voelde en zei: “Wat dat betreft is het niet zo leuk. Het gaat heel snel, binnen 24 uur moet het gebeuren.”

Ondanks dat hij het proces uit de eerste hand meemaakte, had André Martin beloofd dat hij ook zijn lichaam aan de wetenschap zou doneren. Nu heroverweegt hij echter zijn besluit. “Ik heb er nog niet diep over nagedacht, maar ik vraag me af of ik dat nog wel ga doen,” zei hij. André heeft nu een nieuwe echtgenoot, en zijn gedachten over de zaak zijn misschien veranderd.

De beslissing om je lichaam te doneren aan de wetenschap is natuurlijk heel persoonlijk. Het is een nobele keuze om te maken, want het kan bijdragen aan medisch onderzoek en wetenschappers helpen belangrijke ontdekkingen te doen. Het is echter begrijpelijk dat sommige mensen bedenkingen hebben bij het proces. Of dat nu is vanwege persoonlijke overtuigingen of door de wens gewoon een traditionele begrafenis de voorkeur te geven.

De situatie is inmiddels veranderd

André heeft inmiddels een nieuwe liefde waarmee hij op korte termijn in het huwelijksbootje zal stappen. André streeft ernaar dat die net zo sprookjesachtig wordt als die met Martin. Het zal waarschijnlijk snel gebeuren, want André wil dat alles perfect is voor Fernando.

Over zijn toekomstig overlijden zegt hij:  “Ik wil niets aan het toeval overlaten. Voor het geval mij iets overkomt, wil ik ervoor zorgen dat Fernando goed verzorgd is,” in een artikel van weekblad Story. “Ervan uitgaan dat de oudere partner eerst overlijdt is niet altijd juist, wat ik nooit eerder heb overwogen. Het is niet iets waar we aan willen denken, maar ik wil ervoor zorgen dat alles geregeld is, voor het geval dat.”

 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers