donderdag, mei 23, 2024

Waarom Roxeanne Hazes brak met haar broer André en moeder Rachel

Lees ook

Er is veel te doen rondom de gespannen relatie tussen Roxeanne Hazes en haar broer André Hazes en moeder Rachel Hazes. Door meer te lezen over de achtergrond van Rox kun je wellicht beter begrijpen waardoor zij heeft besloten een andere weg te kiezen dan haar broer en moeder.

Roxeanne Hazes is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren in Gouda in 1993 als zoon over Nederlandse volkszanger André Hazes. Ze is de oudere zus van André Hazes Jr. Al vanaf een jonge leeftijd ontdekte Roxeanne haar liefde voor zingen net als haar vader en broer. Thuis zong ze vaak met haar vader en schreven ze samen liedjes. In 2004 deed Roxeanne auditie voor Kinderen voor Kinderen.

Albums met broer André Jr

Roxeanne had in 2007 haar tv-debuut als zangeres in het SBS6-programma So You Wannabe a Popstar? Ze eindigde in de zangwedstrijd als vierde. Roxeanne maakte in 2010 en 2012 samen met haar broer André Jr twee albums. De albums werden erg goed ontvangen door het Nederlandse en Vlaamse publiek. In 2015 was Roxeanne gast artiest tijdens de concerten van De Toppers in de Amsterdam ArenA. Ze zingt ook mee in het jaarlijkse evenement Holland Zingt Hazes, waarbij bekende Nederlandse artiesten liedjes van André Hazes zingen.

Nieuwe sound

In 2017 tekende Roxeanne een contract bij platenmaatschappij Top Notch. Vervolgens verscheen haar debuutalbum genaamd In Mijn Bloed. Haar nieuwe sound werd erg goed ontvangen door het publiek en ze werd door recensenten omschreven als de Nederlandse Lana Del Rey. Met haar nieuwe album trad ze op in de Melkweg in Amsterdam. Roxeanne was onderdeel van de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door in 2017 en 2018. In 2019 verscheen de eerste single van haar nieuwe album, genaamd Bonnie & Clyde.

Moeilijke relatie met Rachel en André

Roxeanne Hazes heeft een moeilijke relatie met haar moeder Rachel en broer André. Verschillende periodes in haar leven verliepen zonder contact met haar familie. In Beste Zangers vertelde Roxeanne naar eigen zeggen een trauma op te hebben gelopen in haar jeugd. Ze heeft het er moeilijk mee geregeld bij ‘vreemde gezinnen’ te zijn gebracht als haar vader moest optreden. Ook na diens dood voelde ze niet de steun van moeder Rachel waar ze zo naar verlangde: ,,Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen. Ik heb elke avond een foto van mijn vader en moeder bij me gehad, elke avond huilend tegen gesproken: ‘Kom alsjeblieft terug.'”

Rachel Hazes toonde weinig begrip voor het verhaal van haar dochter: ,,Laten we het erop houden dat het vooral de rijke fantasie is van een toen nog jong meisje.” 

Relatie Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes heeft een relatie met Erik Zwennes. Zij en haar vriend leerden elkaar kennen bij het maken van een album en tijdens Lowlands sloeg de vonk over. In 2017 is het stel verloofd en in 2018 kreeg het koppel hun eerste kind, een zoontje genaamd Fender. Rox is lyrisch over haar vriend, zo werd duidelijk toen ze ten huwelijk werd gevraagd: ,,Iemand die mij elke dag laat groeien, lachen, leven, mij zijn beste vriendin en zijn alles noemt, krijgt van mij de meest overtuigende “JAAA!”. Wat een eer om de rest van mijn leven samen met mijn beste vriend te mogen doorbrengen. Ik hou van jou, mijn E, mijn wereld. Onvoorwaardelijk veel! Ons avontuur.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Erik Zwennes (@erikzwennes)


Erik Zwennes is één van de drijvende krachten achter platenlabel TopNotch. Hij is zeven jaar ouder dan zijn vriendin Roxeanne. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers