donderdag, mei 23, 2024

Wat je nog niet wist over… ANOUK SMULDERS!

Lees ook

Anouk Smulders is tegenwoordig vooral bekend als presentatrice van SBS Shownieuws, maar wist je dat ze voormalig topmodel is en een relatie heeft met een bekende partner? Je leest er alles over in dit artikel.

Anouk Smulders is een Nederlands model en presentatrice. Ze is op 29 augustus 1974 geboren in Enschede als Anouk Voorveld en opgegroeid in Barneveld. Smulders heeft het havo en meao gedaan, waarna ze op haar achttiende naar Haarlem verhuisd om daar internationaal management aan de heao te gaan studeren. Tijdens haar studie werd ze ontdekt als model en sindsdien heeft ze de covers van veel bekende tijdschriften gesierd, heeft ze verschillende commercials gedaan en show gelopen voor de meest bekende modeontwerpers zoals Yves Saint Laurent, Ralph Lauren en Armani.

De doorbraak van Anouk Smulders

De eerste opdracht van Anouk Smulders was voor een cover voor het Franse modeblad Elle. Binnen een paar dagen na haar eerste opdracht werd ze door de Duitse versie van Elle benaderd voor een modereportage. Niet snel daarna brak Smulders wereldwijd uit doordat ze een cosmetica contract in de wacht sleepte voor het bekende modehuis Christian Dior.

Het verloop van haar carrière

De modellencarrière van Smulders is dus snel van de grond gekomen. Tijdens deze carrière heeft ze onder andere in Parijs, Londen, Miami en New York gewoond. Hier liep ze in modeshows van modeontwerpers als Issey Miyake, Giorgio Armani en Yves Saint Laurent. Ze is zelfs te zien geweest in de televisieserie Sex and the City. Tijdens haar modellencarrière heeft Smulders ook verschillende commercials gedaan voor merken als Wonderbra, L’Oréal en Oil of Olaz.

Toen het tijd was voor een carrière switch is Smulders terugverhuisd naar Nederland en besloot ze diverse televisieprogramma’s te presenteren. In 2005 is ze bij SBS6 aan de slag gegaan. Hier presenteerde ze tot en met februari 2006 Shownieuws. Na haar start bij SBS6 heeft ze de overstap gemaakt naar Talpa. Hier presenteerde Smulders tot en met december 2006 Talpa’s Entertainment Live. In 2007 keerde Smulders terug op televisie en presenteerde ze het programma De Leukste Thuisvideo’s.

Sinds 2008 is Smulders vooral bekend geworden als lifestyledeskundige bij RTL Boulevard. Ook heeft ze in 2013 het programma Holland’s Next Top Model op RTL 5 gepresenteerd. Hier nam zij tevens de rol van juryvoorzitter aan. Smulders is een tijdje bij RTL 5 gebleven en heeft daar ook het programma Celebrity Pole Dancing gepresenteerd, een programma waarin BN’ers gaan paaldansen.

Misschien heb je Smulders ook wel een keer voorbij zien komen in Goede tijden, slechte tijden. Hier was ze namelijk eenmalig in een aflevering te zien. Smulders heeft in 2017 laten weten dat ze wilde stoppen bij zowel RTL Boulevard als Holland’s Next Top Model. Haar carrière op tv was hierna nog niet voorbij. Ze is sinds 2019 namelijk regelmatig in Shownieuws te zien.

Anouk Smulders heeft een relatie met Edwin Smulders

In 2004 is Smulders weer teruggekeerd naar Nederland, waar ze datzelfde jaar nog met persfotograaf Edwin Smulders is getrouwd. Edwin S,ulders en Anouk Smulders hebben elkaar dankzij het werk van Edwin leren kennen. Edwin Smulders en Anouk Smulders hebben elkaar al in 2002 op Curaçao ontmoet, maar zijn pas later samengekomen. Anouk Smulders had tot die tijd namelijk nog een andere relatie en vriend. Over die periode vertelde haar vriend Edwin Smulders aan Margriet: ,,Hoewel Anouk en ik een klik hadden, gebeurde er niks tussen ons, want ze had al een vriend. Daar was ze heel duidelijk over geweest. We bleven wel appen en bellen met elkaar. Zelfs zo vaak dat ik op mijn donder kreeg van mijn vader vanwege de buitensporig hoge telefoonrekening. Op een gegeven moment gaf Anouk aan dat ze met dat intensieve contact wilde stoppen, omdat het niet goed voelde tegenover haar vriend. Dat was voor mij wel even slikken, maar oké, zij bepaalde de regels. Overigens meldde ze zich alweer snel en als ze in Nederland was en dan zagen we elkaar. Altijd alleen maar praten en bij het afscheid een kus op de wang. Tot ik een telefoontje van haar kreeg dat ze haar relatie had verbroken. Ik dacht stiekem: YES! Al klonk zij nog heel verdrietig.”

Toch was het duidelijk dat Edwin en Anouk voor elkaar kozen en bij elkaar wilde blijven en gaven ze elkaar in 2004 het ja-woord. Samen hebben ze twee kinderen, namelijk een zoon en een dochter, en twee honden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers