woensdag, juli 24, 2024

Alles over Rick Nieman: zijn carrière, zijn achtergrond en liefde voor Sacha de Boer

Lees ook

Rick Nieman is een Nederlandse televisiepresentator en journalist. Hij werd geboren in Amsterdam in 1965. Nieman is een van de meeste bekende gezichten op de Nederlandse televisie. In 2013 werd Nieman dan ook door het Nederlandse publiek verkozen tot beste nieuwslezer van Nederland. Rick Nieman heeft een relatie met voormalig NOS-nieuwslezer Sacha de Boer.

Studie in Amerika en aan het werk bij CNN

Rick Nieman heeft het vwo op het Keizer Karel College in Amstelveen gedaan. Nadat hij zijn diploma binnen had ging, ging hij met een uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. Het plan was om er maar een jaar te blijven, maar hij bleef er vijf jaar. Nieman besloot namelijk journalistiek te gaan studeren aan de Roosevelt University in Chicago. Ook volgde hij de studie internationale betrekkingen in aan de University of Southern California in Los Angeles.

Toen Nieman vervolgens terugkeerde naar de Nederland ging hij aan de slag bij European Business Weekly. Dit was een productiemaatschappij die programma´s maakte over zaken doen in Europa. Hij was hier aan het werk als presentator, verslaggever en als redacteur. Het productiemaatschappij European Business Weekly werd opgekocht door CNN. Hierdoor ging hij dus het aan werk bij CNN in Londen.

Televisieprogramma’s en boeken door Rick Nieman

Naast het presenteren van diverse programma’s bij RTL Nieuws, Veronica´s Nieuwslijn en 2Vandaag, hij Nieman ook nog andere actualiteitenprogramma´s gepresenteerd. Zo heeft hij Nieuws aan Tafel, Wat kiest Nederland? en Kwestie van Kiezen gepresenteerd. Voor RTL Z heeft hij een aantal bekende binnen- en buitenlandse mensen geïnterviewd. Hij interviewde onder andere Hillary Clinton, Laura Bush en Jan Peter Balkenende. Ook presenteerde hij veel programma´s rondom de verkiezingen, zoals uitslag avonden en debatten. Een aantal andere belangrijke momenten uit zijn carrière was het programma De Spelen dat hij vanuit Londen presenteerde over de Olympische Spelen in 2012 en wanneer hij de koning Willem-Alexander en koningin Maxima interviewde in 2013.

In 2007 heeft Nieman het boek Is er nog nieuws? geschreven en uitgebracht. In dit boek beschrijft Rick hoe televisienieuws wordt gemaakt. In 2008 bracht hij het boek De Goeroe-methode uit. In dit boek beschrijft een reek interviews met bekende managementdenkers. In 2015 kwam zijn eerste roman uit, genaamd Altijd Viareggio uit. Tegenwoordig is hij de presentator van WNL op Zondag.

Relatie Rick Nieman met Sacha de Boer

Rick Nieman presenteerde Veronica´s Nieuwslijn met Sacha de Boer, tevens een bekende Nederlandse presentatrice. Zij kregen samen een relatie en zijn in 2002 getrouwd. “Tussen Rick en mij ging het vanzelf,” zegt Sacha de Boer in Nouveau. “We zijn allebei vrolijk, enthousiast, optimistisch. We houden ook van dezelfde dingen: roadtrips, goede films, avonden lang platen draaien van onze jeugdhelden. En eindeloos praten over alles, waarbij Rick de meest belezene is, en ik meer street smart.” Nieman over zijn partner: ,,Behalve stoer en onafhankelijk is Sacha ontzettend lief. Voor man­nen die gestreken overhemden verwachten, zou ze de verkeerde zijn, en vice versa, maar ik weet dat ik altijd op haar kan rekenen.” Vriendin Sacha de Boer besloot de journalistiek te verlaten om zich te storten op haar passie als fotograaf. Ze hebben samen een tweede huis in Twente. Uit een eerdere relatie heeft Rick Nieman al een dochter die hij graag uit de spotlights wil houden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers