zondag, juni 23, 2024

Dit is het verhaal van NOS-nieuwslezer Afke Boven

Lees ook

Afke Boven is één van de nieuwe presentatrices van het NOS Journaal. In maart 2022 had ze haar eerste uitzending bij de Nederlandse nieuwszender. Afke komt oorspronkelijk van Ameland en woont momenteel in Drenthe. In dit artikel lees je alles wat je over Afke Boven moet weten!

De opleiding van Afke Boven

Als eerste studie volgde ze een opleiding aan de Hogeschool voor Toerisme, want aangezien ze op het toeristische Ameland woonde, voelde het voor haar als een logische stap. Na amper twee weken kwam ze erachter dat dit niks was voor haar en stopte ze deze studie. Tussen 1999 en 2003 studeerde Afke Boven aan het Windesheim aan de studie Journalistiek. Ze studeerde af specifiek gericht op televisie journalistiek. Ze zegt dat journalistiek liefde op het eerste gezicht was die nooit meer is opgehouden.

De loopbaan van Afke Boven

Na het afstuderen was ze werkzaam bij een groot aantal lokale, commerciële tv zenders, zoals Omrop Fryslân. Daarnaast is ze werkzaam geweest bij de NPO voor het programma ‘Kijk Op Fryslân. Pas sinds een jaar is ze aan het werk bij de NOS Journaal Regio. Dit is het dagelijkse journaal op NPO 2 met nieuws uit de verschillende regio’s. Ze benoemt dat ze er erg veel plezier uit haalt om met de verschillende mensen binnen de NOS samen te werken. Haar baas, hoofdredacteur Marcel Gelauff benoemt dat ze een fijne aanwinst is voor de NOS en de kijkers: “Ze zal de kijker op een prettige en vanzelfsprekende manier langs het nieuws leiden”.

Relatie Afke Boven

Op haar Instagram-pagina gunt Afke haar volgers een kijkje in haar privéleven. Daar wordt duidelijk dat ze een relatie heeft met vriend Sander Hasper. Samen vertoeven ze graag op het water of op het wad.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers