donderdag, juni 13, 2024

Yannick van de Velde: acteur, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Yannick van de Velde is een Nederlandse acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rol in de film In Oranje. Dit is zijn wiki.

Jeugd en studie

Yannick van de Velde werd geboren in Utrecht in 1989. Hij werd geboren als zoon van de regisseur Jean van de Velde. Yannick doorliep het Christelijk Gymnasium in Utrecht en is daarna naar de toneelschool gegaan.

Grote doorbraak door rol in de film In Oranje

In 2003 deed Van de Velde auditie voor de film Erik of het klein insectenboek. Hij kon toen de rol van de vlinder krijgen, maar hij koos er toch voor om auditie te doen voor de film In Oranje. Hij kreeg hierbij de rol van Remco van Leeuwen en met deze rol won Yannick in 2005 enkele prijzen, zoals de Young Artist Award.

Meerdere hoofdrollen

In 2008 speelde Yannick van de Velde de hoofdrol in de film De brief voor de koning. Een jaar later had hij wederom een hoofdrol te pakken in de serie 2012: Het Jaar Nul. In datzelfde jaar begon hij te studeren aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie, in 2013 studeerde hij af.

Start van RUNDFUNK

In 2012 maakt Van de Velde samen met zijn klasgenoot Tom van Kalmthout de voorstelling RUNDFUNK? Deze voorstelling werd geselecteerd voor de Parade. Ze wonnen in 2013 een prijs voor het International Theatre School Festival in Amsterdam. Ook behaalden ze de finale van het cabaretfestival Cameretten. In datzelfde jaar speelde Yannick een rol in het toneelstuk Drie Zusters bij het Het Nationale Toneel.

Acteren en presenteren

In 2013 was Yannick te zien in de serie Zusjes, daarnaast speelde hij ook een grote rol in de film en serie Hoe duur was de suiker. In 2013 presenteerde hij samen met Tom van Kalmthout het Nieuws uit de natuur. Verder presenteerde hij ook De Buitendienst en De vloer op jr. In 2015 speelde Yannick van de Velde de rol van Laurens Vogel in de serie Goedenavond dames en heren, een stuk dat zijn vader had geschreven.

Relatie met actrice en cabaretière Yentl Schieman

Yannick van de Velde heeft een relatie met vriendin Yentl Schieman. In 2020 beviel Yentl van hun eerste kindje. Yentl Schieman is een Nederlandse actrice en cabaretière. Samen met Christine de Boer vormt ze het muzikale absurdistische cabaretduo ‘Yentl en de Boer’.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers