donderdag, juni 13, 2024

Alles over Britt Dekker: haar tv-carrière, haar privéleven en haar Paardenpraat TV

Lees ook

Britt Dekker is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, presentatrice en actrice. Dekker werd op 24 februari 1992 geboren in Purmerend. Ze is vooral bekend als deelnemer van het programma Echte meisjes in de Jungle, waarmee ze als winnaar met de €30.000 naar huis ging. Lees hier alles over de carrière en het privéleven van Britt Dekker in haar wiki.

De tv-carrière van Britt Dekker

Het eerste televisieoptreden van Dekker is het programma Take Me Out. Hier viel ze op door haar grappige uitspraken en dit leverde haar dan ook bekendheid op. In 2010 werd Britt gevraagd voor het programma Echte meisjes in de jungle. Zij won dit programma en kreeg ook daardoor nog meer bekendheid. Daarna kreeg ze samen met Ymke Wieringa een eigen online programma op RTL XL: De Zomer van Britt en Ymke. Deze zomer bracht Dekker ook zelf een single uit: een parodie op het nummer Loca People van Sak Noel. Het nummer behaalde plaats 11 in de Single Top 100 en leverde ook nog meer bekendheid op.

In 2011 tekenden Dekker en Wieringa een contract bij RTL: voor RTL 5 gingen zijn verschillende programma’s maken. Zo maakten zij onder andere Britt en Ymke stellen vragen en Britt en Ymke aan de bak in Blanes. In 2012 deed Dekker mee aan het vervolg op Echte meisjes in de jungle, genaamd Echte meisjes op zoek naar zichzelf. Dekker werd in de vijfde aflevering geëlimineerd door haar team. De afgelopen jaren is Britt Dekker te zien geweest in verschillende programma’s, waaronder als deelnemer aan Sterren Springen en als presentatrice van Het Beste Idee van Nederland. Britt Dekker is sinds 2020 presentatrice van de kennisquiz Voor het Blok en is ze panellid van het SBS6 programma Wie van de Drie.

Paardenmeisje

Britt Dekker is bovendien een echt paardenmeisje en heeft een zeer succesvol kanaal op YouTube: Paardenpraat TV. Het kanaal heeft zo’n 200 duizend abonnees. Over haar passie voor paarden schreef ze, samen met Esra de Ruiter, ook het boek Paardenpraat. Het duo speelt ook de hoofdrol in een gelijknamige kinderboekenserie, eveneens Paardenpraat genaamd. Britt Dekker heeft ook een eigen paard, die ze bedong toen ze een contract bij John de Mol tekende. Ze is al een enthousiast paardenmeisje sinds ze klein is.

Britt Dekker heeft een relatie met Max Apotowski

Britt Dekker is al sinds 2013 samen met haar vriend Max Apotowski, die 10 jaar ouder is. Ze leerden haar geliefde kennen tijdens het tv programma ‘Waar Rook is… Zijn Britt & Ymke.’. Hij was eindredacteur van het programma. ,,We werden verliefd en dat is nooit meer overgegaan.” Het koppel woont samen in Amsterdam en heeft trouwplannen. Toch was het ook al een paar keer bijna uit: ,,Hij is supernetjes en ik niet. Als ik dan ergens een appeltje laat liggen en we hebben muizen, wordt hij helemaal gek. En ik vind het dan gezellig met die schattige diertjes.” Dekker heeft er geen geheim van gemaakt dat ze in de toekomst graag in de omgeving van Purmerend zou willen wonen.

Britt Dekker toonde zich in het programma ‘Waar is de Mol?’ openhartig over de eetstoornis die ze heeft. ,,Er was een tijd dat ik alleen maar keek naar de Sylvies van deze wereld. Die zien er zo goed en perfect uit. Dan keek ik naar mijn eigen foto en vond ik dat ik te dik was en moest afvallen. Dan ga je eerst heel weinig eten, dan nog minder eten en dan niks meer eten. Dat ging echt de verkeerde kant op.” Inmiddels heeft ze de eetstoornis onder controle: ,,Van bijvoorbeeld een bitterballetje word ik veel vrolijker. Dus nu combineer ik het: ’s morgens een appel en een peer en ’s avonds een hele grote bak friet.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers