donderdag, juni 13, 2024

Alles over Carien ten Have: haar werk als presentatrice bij RTL, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Voor velen is Carien ten Have een bekende verschijning op de Nederlandse televisie. We kunnen haar wekelijks zien als presentatrice bij RTLZ en RTL Nieuws waar ze diverse nieuwsitems behandelt. Als redacteur bij RTLZ maakte ze onder andere items over de vergrijzing in China, hoe het politieke systeem in de Verenigde Staten nu eigenlijk in elkaar zit, de malaise in de diamantenhandel en wat buitenlandse investeerders zien in betaald voetbal.

Een talent voor journalistiek

Haar items op RTLZ laten een uiteenlopende verzameling aan onderwerpen zien waar Carien ten Have kundig haar licht over laat schijnen. Dat het een pientere dame is bleek al vroeg. Ze studeerde aan het gymnasium in Nijmegen, waar ze haar ze met succes haar diploma behaalde. Maar interesse in journalistiek bewoog haar om uit Nederland weg te gaan daarna naar Parijs te vertrekken. Daar schreef ze zich in aan de American University of Paris om Journalism, History and Social Sciences te gaan studeren. Ook deze studie verliep succesvol en sloot ze cum laude af. Na haar studie in Parijs keerde Carien ten Have weer terug naar Nederland om nog een Master in Journalistiek en Media te volgen.

RTL Nieuws en de Volkskrant

Haar carrière begon ook al bij RTL in 2007. Toen studeerde ze nog en liep Carien ten Have stage bij RTL Nieuws. Na haar bachelor keerde ze kort weer even terug bij RTL, wederom op de nieuwsredactie maar deze keer als verslaggever buitenland. Maar omdat ze verder ging studeren stopte ze na een half jaar met deze werkzaamheden. Tijdens haar vervolgstudie liep ze stage bij de Volkskrant op de economie redactie. Nadat ze haar studie had afgerond kwam ze weer terug bij de Volkskrant op de economie redactie, en werkte daarna ook nog bij de redactie Travel en Volkskrant V. Daarnaast freelancete ze voor Intermediair.

Van stage bij RTL-nieuws tot presentatrice

Maar in 2015 keerde ze weer terug in Hilversum bij de omroep waar het allemaal begon. Sinds februari 2015 kunnen we haar dus wekelijks zien als presentator en redacteur bij RTLZ, samen met Frederieke Hegger en Ann-Lyn Hamelink. Dat deed ze zo goed, dat ze sinds 2020 ook te zien is als anchor van het RTL Nieuws.

Afgeschermd privéleven

Carien ten Have houdt haar werk- en privéleven zorgvuldig gescheiden. Ten Have is wel actief op Twitter en Instagram, maar deelt daar enkel updates over haar werk bij RTL en het actuele nieuws. Zodoende is onbekend of Carien ten Have een relatie en vriend heeft, of dat zij als vrijgezel en single door het leven gaat. Omdat ze vooralsnog geen grote interviews heeft gegeven, is ook daar nog niets te lezen geweest over haar privéleven, relatiestatus en hobbies.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers