zondag, april 21, 2024

Alles over Ann-Lynn Hamelink: haar werk bij RTL, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Ann-Lynn Hamelink is een door de wol geverfde journaliste die al menig groot nieuwsmoment heeft mogen verslaan. Deze ranke dame is momenteel eindredacteur en presentatrice bij RTL Z, waar ze verantwoordelijk is voor de dagelijkse nieuwsbulletins. Daar heeft ze bijvoorbeeld eindredactie gedaan op het moment dat de schietpartij in Utrecht was, of tijdens Orkaan Irma. Andere memorabele momenten waren de dag na het Brexit referendum en de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en de verkiezing van Donald Trump.

Studeren aan de Universiteit van Amsterdam

Ann-Lynn Hamelink is geboren in 1984. Na het gymnasium ging ze in 2002 Politieke Wetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam, en na haar bachelor te hebben behaald ging ze verder met een master in Politieke Wetenschappen aan de UvA wat ze in 2007 met succes afsloot.

Starten als journalist tijdens de economische crisis

Ze kwam terecht als journalist bij RTL op de economie redactie, precies in het jaar dat de economische crisis uitbrak. Voor een startende journalist op de economieafdeling moet dat een enerverende tijd zijn geweest. Ann-Lynn Hamelink is dan ook dol op cijfers en wil graag het verhaal erachter te weten komen. Een voorbeeld daarvan is de ontmanteling van V&D dossier wat ze samen met collega Mathijs Smit onderzocht, of het verhaal over miltvuur in Nederlands vlees wat ze samen met Foodwatch maakte.

Eindredactie en presentatie bij RTL

Na 8 jaar als journaliste bij RTL te hebben gewerkt maakte ze de stap naar eindredactie. Ze werkte eerst als Junior Eindredacteur en werd uiteindelijk in 2018 eindredacteur bij RTLZ. Als eindredacteur is ze verantwoordelijk voor alle dagelijkse nieuwsitems. Daardoor heeft ze minder tijd om echt ergens in te duiken, zoals tijdens haar tijd als journaliste. Maar de spanning en adrenaline die er komt kijken bij het maken van een nieuwsuitzending zou ze ook niet willen missen. Tegenwoordig kunnen we Ann-Lynn Hamelink ook op televisie bewonderen als presentatrice van RTLZ en af en toe ook het RTL Nieuws. ,,2019 was voor mij een jaar van eerste keren. Eerste keer wilde olifanten zien, eerste auto, eerste keer m’n haar verven en… m’n eerste uitzending van RTL Z presenteren. Wat was het spannend, maar ook leuk, maar ook héél spannend. Oh ja… en ook héél leuk. En omdat voor alles een eerste keer is, presenteer ik komende zondag voor het eerst bij RTL Nieuws.” Ze is bij RTL collega van onder meer Frederieke Hegger, Carien ten Have en Fons Lambie.

Naast haar werk bij RTL werkt ze ook als dagvoorzitter via het Sprekershuys, en kun je haar boeken over onderwerpen als leiderschap, duurzaamheid en klimaat.

Het privéleven van Ann-Lynn Hamelink

Ann-Lynn Hamelink houdt haar privéleven enigszins afgeschermd. Wat wel duidelijk wordt op haar Instagram is dat ze graag in de natuur is en van reizen houdt. Dat doet ze overigens niet alleen. Ann-Lynn Hamelink heeft een relatie. Haar vriend heet Niek en deelt dezelfde passie voor het buitenleven, reizen en wandelen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers