dinsdag, april 16, 2024

Wie is toch Fons Lambie, de jongste en meest invloedrijke journalist in Den Haag?

Lees ook

Fons Lambie is het aanstormende politiek-journalistieke talent van RTL Nieuws. Lambie is een relatief jonge journalist en tegelijkertijd één van de meest invloedrijke journalisten van Nederland. Waarschijnlijk is hij de jongste journalist die zich plaatsvervangend chef van een parlementaire redactie mag noemen.

Journalistiek als jongensdroom

Fons Lambie was al op jonge leeftijd actief als ‘journalist’. Op de lagere school was hij namelijk al actief betrokken bij de uitgave van een schoolkrantje. Ook had hij later een website over het nieuws in zijn woonplaats Eckelrade. Toch wist hij toen nog niet dat hij echt journalist wilde worden. Er waren wel momenten die indruk op hem maakten, zoals de moord op Pim Fortuyn en de vuurwerkramp in Enschede.

Toen Lambie op de middelbare school een snuffelstage moest doen, wilde hij die graag bij de lokale omroep L1 lopen. Na zijn stage wist Lambie zeker dat hij journalist wilde worden en ging hij journalistiek studeren aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Zijn oude baas bij L1 had connecties bij RTL en zo is Lambie uiteindelijk bij RTL terecht gekomen. Hij raadt beginnende journalisten aan om eerst ervaring op te doen bij een lokale omroep.

Lambie vindt het fascinerend hoe de Haagse politiek werkt. Hij observeert graag hoe mensen omgaan met de macht, maar ook met de druk die op hen ligt. Hij vindt het bijzonder interessant om het proces van onderhandelingen en de debatten te volgen.

De belangrijkste politieke momenten voor Fons Lambie zijn de ramp met de MH17 en het partijcongres van het CDA in 2010. Het CDA had in 2010 een partijcongres waarop besloten werd of ze een kabinet met de VVD konden vormen. Problematisch was echter dat dit kabinet ook gedoogd werd door de PVV. De sfeer op dit congres was zeer emotioneel.

Het privéleven van Fons Lambie

Over het privéleven van Lambie is weinig bekend. Hij houdt dat graag voor zichzelf. Dit in tegenstelling tot zijn collega Frits Wester. Over zijn privéleven is veel meer bekend. Op de vraag of Fons Lambie een vriendin heeft, is het antwoord: ja, hij heeft een vriendin. Haar naam blijft echter geheim. Ook is bekend dat Lambie erg populair is onder diverse groepen Nederlanders. Er zijn zelfs speciale fanpagina’s voor hem opgericht.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers