donderdag, juni 13, 2024

Gert-Jan Segers: zijn verleden, zijn politieke successen en zijn privéleven

Lees ook

Gert-Jan Segers is de fractievoorzitter van de ChristenUnie. Segers is geboren in 1969 in Lisse. Gert-Jan is schrijver en heeft enige tijd gewerkt als zendeling in Egypte. Op dit moment is hij lid van de Tweede Kamer.

De veelzijdige loopbaan van Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers is opgegroeid in Leeuwarden. Zijn ouders waren evangelist in die stad. Segers heeft politicologie gestudeerd in Leiden. Tijdens zijn studententijd van Segers actief binnen de reformatorische studentenorganisatie CFSR. Na zijn studie ging hij aan de slag bij de Tweede Kamerfractie van de RPF. De RPF was de voorloper van de Christenunie.

Segers heeft in 1999 een jaar lang bij de Evangelische Omroep gewerkt. Van 2000 tot 2007 werkte Segers in Caïro. Na zijn werk in Caïro vertrok hij naar de Verenigde Staten. Hij haalde daar zijn master met als specialisatie westers-islamitische betrekkingen in het Midden-Oosten.

In 2012 werd Gert-Jan Segers gekozen als lid van de Tweede Kamer. In 2015 volgde Segers Arie Slob op als fractievoorzitter. In 2017 onderhandelde hij namens de ChristenUnie mee over de totstandkoming van het kabinet Rutte-III. Segers werd geen minister, maar bleef fractievoorzitter.

De belangrijkste politieke momenten van Gert-Jan Segers

In 2013 diende Segers een motie in waardoor deskundigen door de Tweede Kamer onder ede konden worden gehoord. Deze procedure wordt gezien als een sneller alternatief voor de Parlementaire Enquete. 

Segers was uitgebreid in het nieuws toen het over de dividendbelasting ging. Het voorstel was opgenomen in het regeerakkoord, maar werd door Gert-Jan Segers omschreven als een “meloen om door te slikken”. 

De ChristenUnie was ook uitgebreid in het nieuws toen het ging over het kinderpardon. Het CDA begon op dit dossier te schuiven, waardoor de ChristenUnie mogelijkheden zag om het kinderpardon door te voeren. 

Het privéleven van Gert-Jan Segers

Voor veel mensen is politiek saai en afstandelijk. Gert-Jan Segers zou echter de mensen aan het lachen moeten krijgen. Hij was in zijn studententijd actief in cabaretgroep Decima. Het gezelschap trad op bij verschillende festivals.

Gert-Jan is getrouwd met Rianne en heeft drie dochters. Hij is lid van de Protestantse Kerk in Nederland. Segers is een groot fan van U2.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers