donderdag, juni 13, 2024

Alles over Jeroen Holtrop: zijn YouTube-succes, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Brutalen hebben de halve wereld, dat zou zijn lijfspreuk kunnen zijn. Jeroen Holtrop weet wat hij wil en gaat daar dan ook voor. Zo verruilde hij PowNed de rug toe om zijn eigen YouTube kanaal op te zetten, en met succes. Zijn kanaal ‘Goeie Gesprekken heeft inmiddels al meer dan 240.000 volgers.

De Leukste School

De bekende YouTuber werd op 4 april 1991 geboren in Rotterdam. Dat hij iets met media wilde doen bleek wel uit de keuze voor zijn studierichting. Jeroen Holtrop studeerde Media en Entertainment Management aan de Hogeschool InHolland. Al tijdens zijn studie begon hij met het maken en presenteren van programma’s voor TV West, zoals het programma ‘De Leukste School’. Daarmee won hij zelfs een NL Award voor het beste regionale programma van Nederland in 2013.

Geen ruimte voor eigen ideeën

Na zijn opleiding ging Jeroen Holtrop aan de slag als verslaggever bij de satirische nieuwszender PowNed. Maar hij begon zich er steeds meer aan te ergeren dat hij eigenlijk niet veel inspraak had in de programma’s die er gemaakt werden. Hij had zelf ideeën maar bij televisieproductie heb je je te houden aan een format. Hij besloot daarom te stoppen bij PowNed en samen met zijn vrienden Brandon Hofstra en Tim van Maanen een eigen YouTube kanaal op te zetten.

Jeroen & Co

Het drietal dacht snel even een populair YouTube kanaal op te tuigen, maar dat bleek in werkelijkheid toch lastiger dan dat ze hadden gedacht. Het eerste jaar hielden ze kantoor in een kraakpand, hadden nauwelijks budget en probeerden van alles om op te vallen tussen de duizenden YouTubers. Maar hun doorzettingsvermogen werd uiteindelijk wel beloond. Hun YouTube kanaal Jeroen&Co werd met name onder jongeren een populair kanaal. Een beetje brutaal, ondeugend en het opzoeken van de randjes was wel beetje wat de YouTube video’s typeerde.

Van wereldrecord tongzoenen naar goeie gesprekken

Inmiddels is Jeroen Holtrop naast zijn YouTube carrière ook aan het werk als verslaggever voor de Telegraaf, waar hij één van de inmiddels vertrouwde gezichten is samen met collega-presentatrice Michelle Willemsen. En dat doet hij niet bepaald onverdienstelijk. Eén van zijn nieuwsvideo’s werd in 2019 genomineerd voor de Hashtag Awards. Het YouTube kanaal is inmiddels omgedoopt tot ‘Goede Gesprekken’ en heeft een iets serieuzere of meer volwassen draai gekregen in de vorm van nieuws gerelateerde video’s. Dieptepunt in 2019 was het feit dat hij tijdens het stappen om onbekende reden in elkaar werd geslagen en daardoor zelfs naar het ziekenhuis moest. Hij liep gebroken jukbeenderen en een hersenkneusing op.

Heeft Jeroen Holtrop een vriendin of een relatie?

Met een YouTube account dat miljoenen views trekt en een baan bij De Telegraaf is Jeroen Holtrop een bekendheid geworden, vooral bij jongeren en jong volwassenen. Het is echter niet bekend of het hem ook veel vrouwelijke aandacht en een relatie heeft opgeleverd. Onduidelijk is of Jeroen Holtrop een relatie of een vriendin heeft, of dat hij toch nog als vrijgezel door het leven gaat.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers