dinsdag, april 16, 2024

Alles over Frank Jansen: partner van Rogier en interieurdesigner van de rijken der aarde

Lees ook

Frank Jansen is voor het Nederlandse publiek onlosmakelijk verbonden met Rogier Smit, met wie hij al sinds 2000 samenleeft. Dit markante stel is regelmatig op televisie te zin in diverse realityshows. Maar wie is Frank Jansen eigenlijk?

Opgegroeid in het naoorlogse Rotterdam

Frank Jansen is geboren in het naoorlogse Rotterdam, op 10 maart 1946. Hij groeide op in Blijdorp met twee oudere broers. Hij is een ondernemer in hart en nieren, en begon daar al mee na zijn middelbare school. Hij heeft nooit bij de pakken neergezeten en alles aangepakt wat voorbijkwam. Zo is hij is manager geweest van een band en heeft hij zijn eigen exclusieve bloemenzaak opgezet. Dat heeft de deur geopend naar zijn passie waar we Frank en Rogier van kennen: interieurs vormgeven. Frank Jansen ontpopte zich door de loop der jaren als een succesvol interieurdesigner. De zaken liepen zo goed dat hij de rijken der aarde tot zijn clientèle kon rekenen.

De liefde van zijn leven

Het stel leerde elkaar kennen via een gezamenlijke vriendin. Zij suggereerde dat het een goed idee zou zijn als de twee eens met elkaar zouden afspreken, en dat vonden de beide heren ook een goed idee. Tijdens een wandeling op het strand sloeg de vonk over en sinds die tijd zijn Frank Jansen en Rogier Smit onafscheidelijk. Het forse leeftijdsverschil vinden de beide heren overigens geen enkel probleem.

Paleis voor een Prikkie

We maakten in 2009 kennis met Frank en Rogier in het KRO programma ‘Bij ons in de PC’ van Jort Kelder. In dit programma worden rijke mensen gevolgd in hun dagelijks leven. In 2017 waren ze terug op de televisie in het SBS6 programma ‘Steenrijk, Straatarm’. In dit programma verruilen mensen hun luxe leven een paar dagen voor een leven rond de armoedegrens. Frank en Rogier verruilden hun luxe villa in de bekende Franse badplaats Saint Tropez voor een flatje in Beverwijk, waar Sabina met haar drie kinderen woont. Het tweetal moest zien rond te komen met hetzelfde budget als de alleenstaande moeder, maar deden dat op een ontwapenende manier. Ze besloten zelfs om van het schamele budget het flatje wat op te knappen. De kijkers waren zo weg van Frank en Rogier dat ze na het programma een eigen show kregen: ‘Paleis voor een Prikkie’.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers