dinsdag, april 16, 2024

Arie Boomsma: alles over de fitnessgoeroe, zijn privéleven en achtergrond

Lees ook

Arie Boomsma lijkt alles mee te hebben: de lange zoon van een predikant is één van de aantrekkelijkste mannen van Nederland, zijn televisie programma’s worden goed bekeken en hij is succesvol als ondernemer in de fitnessbranche.

Doorbraak met 40 dagen zonder seks

Arie Boomsma heeft een hele hoop programma’s en series gepresenteerd en gemaakt. Daarom kun je hem kennen van bijvoorbeeld Finals, 40 dagen zonder seks, Spraakmakers, Een betere buurt, Hotdog, de EO Jongerendag, Ontopic, Uit de kast en Debat op 2. Zelf ziet hij 40 dagen zonder seks als zijn grote doorbraak.

Naar High School in de VS

Boomsma komt uit een gezin van vijf kinderen. Met zijn broer Klaas, die jarenlang drugs- en drankverslaafd was, schreef hij een boek: ,,Als je van iemand houdt, dan wil je die persoon blij zien”, zei Arie over zijn verslaafde broer. ,,Hij is zijn hele leven verslaafd geweest en nu 4,5 jaar nuchter.”

Arie Boomsma heeft na het zakken en opnieuw moeten doen van 3 havo gekozen voor een opleiding in de Verenigde Staten. Hier heeft hij op een high school een tijdje gevoetbald en gebasketbald. Na het aflopen van het sportseizoen in de Verenigde Staten is hij terug gekomen in Nederland om zijn havo af te maken.

Na het afmaken van de havo ging Arie Boomsma nog een keer naar de Verenigde Staten om psychologie en communicatie te studeren. Na deze opleidingen af te maken, neemt hij deel aan een aantal verschillende audities. Hierdoor kreeg hij af en toe een rol in een commercial en een aantal gastrollen.

Waar is Arie Boomsma begonnen?

Arie Boomsma is in 2002 begonnen met werken bij Yorin. Hij is hier ook de eerste mannelijke omroeper. Na 8 maanden hier te werken, stopt Yorin met uitzenden. Dit maakt hem ook de laatste mannelijke omroeper die bij Yorin heeft gewerkt.

Na het werk bij Yorin is Arie Boomsma een contract bij de EO aangeboden. Hier presenteerde hij de programma’s ‘een betere buurt’, Ontopic en Hotdog. Zijn bekendheid begon vooral bij de EO, waar hij onder meer ’40 dagen zonder seks’ maakte. Hij kwam in opspraak door een discussie over de Schepping in De Wereld Draait Door en na een fotoshoot voor L’Homo werd hij zelfs voor drie maanden geschorst. Hij keerde terug, maar toen de directie na kritiek van de achterban besloot zijn programma ‘Loopt een man over het water’ niet uit te zenden, besloot hij te vertrekken. Voor de KRO maakte hij daarna diverse programma’s. 

Hier presenteert hij het programma ‘Uit de kast’. Hier volgt hij een aantal jongeren die op hetzelfde geslacht vallen. Ook presenteerde hij samen met Claudia de Breij het programma Flikker op. Dit gaat over het zelfde onderwerp.

Tegenwoordig is Arie Boomsma ook geregeld te zien als ‘deskundige’ qua lifestyle en gezondheid bij RTL Boulevard. Hij mag zich net als Lienke de Jong tot influencer op het gebied van sport gezondheid rekenen.

Het privéleven van Arie Boosma

Boomsma is zelf ook gelukkig in de liefde en vader. Toch zag het daar lange tijd niet naar uit. Boomsma moest even niet aan een vaste relatie denken, nadat de liefde met Kieu Vuong strandde. ,,Ik geloofde niet meer dat een lange relatie bij mij paste. Ik dacht dat de shuffle-stand misschien toch beter was voor mij. En enkele weken nadat ik dat zei, ontmoette ik Romy en ging alles ineens zo vanzelfsprekend.”

In 2011 ging het uit met Kieu: ,,De eerste maanden hebben we het aan niemand verteld omdat ik hoopte dat het goed zou komen”, legt Arie uit. De breuk was niet zijn initiatief. “Ze is de vrouw van mijn dromen. Kieu zal voor altijd ‘the one that got away’ zijn.” Tijdens yogales leerde hij zijn huidige vriendin Romy kennen. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze een kindje.

Boomsma moet daardoor zijn drukke leven als televisiemaker en fitness-ondernemer combineren met de opvoeding van dochter Bobbi Jo. De breedgeschouderde Markenaar runt de populaire sportschool Vondelgym in Amsterdam. Tevens heeft hij inmiddels meerdere boeken geschreven over gezonde voeding en bewegen. Boomsma studeerde psychologie en communicatie en deed aan basketballen. Tevens werkte hij als model.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers