dinsdag, april 16, 2024

Robbert van Eijndhoven alias SivHD: zijn succes, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Robbert van Eijndhoven was jarenlang een begrip onder gamers. Zijn gamingkanaal Siv HD heeft ruim 1,8 miljoen volgers. Maar wie is Robb van Eijndhoven nou eigenlijk? Dit is zijn wiki.

De geboren Eindhovenaar – what’s in a name – heeft een oudere broer, die luistert naar de naam Martijn. Over zijn privéleven is weinig bekend: niet of hij een vriendin heeft noch wat hij doet buiten het gamen. Wel heeft hij een hond, waarmee hij graag wandelt door de stad. Tevens ‘hangt’ hij graag met vrienden en kijkt hij films. Hij werd geboren op 18 mei 1991 en dankt zijn bijnaam Siv HD aan zijn liefde voor de personage van Sivir in DotA. Hij speelt tegenwoordig vooral League of Legends.

Niettemin denkt Quote wel te weten dat Van Eijndhoven flink binnenloopt met zijn Siv HD. Hij heeft ruim 1,8 miljoen volgers op YouTube en zou daar al minimaal twee ton mee hebben verdiend. Al is er een sterk vermoeden dat dat bedrag wel eens veeeeel hoger zou kunnen liggen. Robb valt qua uiterlijk vooral op door zijn excentrieke geblondeerde haar.

Na 2016 nam het aantal video’s van SivHD af. Hij verhuisde naar Taiwan en hij gaf aan andere doelen in het leven te hebben dan YouTube-video’s te maken.

Goede doel

Van Eijndhoven profiteert niet alleen zelf van zijn succes. Hij laat ook anderen ervan meegenieten, zoals ‘Save the Children’, een goed doel. In 2013 hield Robb een online inzamelingsactie bij zijn streams, wat in dertien uur tijd ruim een miljoen euro opleverde voor het goede doel.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers