woensdag, juli 24, 2024

JelleYT alias Jelle van Vucht: zijn succes, zijn vermogen en zijn privéleven

Lees ook

Jelle van Vucht gaat als een komeet. De vlogger, die video’s maakt als JellyYT en CreativeBay, komt oorspronkelijk uit Roermond en heeft een relatie met Sanna, die regelmatig in zijn video’s opduikt.

Ze is daarin overigens niet de enige. Van Vucht woonde lange tijd in hetzelfde huis als Jordi van den Bussche. Zodoende waren ze regelmatig in elkaars video’s te zien. Jelle speelt vooral graag Grand Theft Auto. De Limburger stevende in 2015 Neerlands bekendste vlogger Enzo Knol voorbij. Zijn video’s zijn Engelstalig, waardoor hij een internationale schare volgers en fans trekt. Zijn handelsmerk is een flinke dosis enthousiasme en passie tijdens het gamen.

Hoeveel verdient Jelle van Vucht?

Jelle van Vucht kende zijn ‘doorbraak’ in 2014, toen zijn vlogs plotseling veel vaker werden bekeken dan eerder. Zijn video’s, waarin hij luidkeels en fanatiek commentaar geeft tijdens het gamen, slaan duidelijk aan. Dat merkt hij ook financieel. Quote schatte zijn inkomsten over 2015 op een slordige 350 duizend euro. Zelf wil de vlogger, die inmiddels tot de meest gevolgde vloggers ter wereld behoort, daar niets over zeggen. Insiders zeggen echter dat hij in werkelijkheid veel meer verdiende. ,,Mensen kijken naar je video’s omdat ze leuk vinden wat je doet, je er plezier in hebt en entertaining bent”, aldus Jelly. Evengoed mogen we het vermogen van JelleYT inmiddels wel schatten op enkele miljoenen.

Van Vucht is samen met Jordi van den Bussche (Kwebbelkop) ook vastgelegd door PewDiePie, een soort artiestenlabel voor trendsettende vloggers. Dat heeft meerdere voordelen: ,,Het biedt bescherming. Met copyright bijvoorbeeld. Als ik een clip heb gebruikt en het bedrijf erachter wil dat niet, dan hebben ze nu niet met mij te maken maar met het netwerk. Dat is net een stap hoger, net een stap professioneler. Dat geeft mij rust.”

,,Verder is een netwerk aansprekend voor grote merken als die je willen inzetten. Dan hebben ze meteen een groep grote YouTubers bij elkaar.”

JellyYT heeft een relatie met Sanna

Sinds begin 2014 heeft hij een relatie met de knappe blonde Sanna, die inmiddels ook kan rekenen op zo’n 700 duizend Instagram-volgers. Ze deelt voornamelijk foto’s waarop ze dingen onderneemt met Jelle en vlogt tevens op YouTube. Inmiddels woont Jelle ook samen met zijn vriendin Sanna.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers