woensdag, juli 24, 2024

Kwebbelkop alias Jordi van den Bussche: zijn succes, zijn vermogen en zijn liefdesleven

Lees ook

Jordi van den Bussche veroverde in rap tempo het internet. Hij heeft inmiddels zo’n 14 miljoen volgers op zijn kanaal ‘Kwebbelkop’, waar hij dagelijks soms twee video’s per dag op post. Dit is zijn wiki.

Zijn populariteit is tamelijk lucratief. Kwebbelkop heeft inmiddels meer dan miljoenen volgers. Die komen van over de hele wereld, aangezien de Amsterdammer louter in het Engels vlogt. Volgens Quote verdiende Kwebbelkop over 2014 ruim drie ton, met name uit reclame-inkomsten voor zijn video’s op YouTube: ,,en dan nog wat merchandising, productpromoties en optredens. Maar de reclame-inkomsten zijn het belangrijkst.”

Wat verdient Kwebbelkop?

Overigens stelt hij dat de inschatting van Quote niet helemaal klopt: ,,Dan zit je wel aan de lage kant”, reageert Van den Bussche. ,,Ik geef je geen details, maar voor internationale YouTubers kun je de vuistregel nemen dat iedere miljoen views 1000 euro opleveren. Nederlanders zitten daar iets onder, Amerikanen iets er boven.” Begin 2016 kwam Quote met een nieuwe publicatie: Van den Bussche zou in de maand december 2015 liefst een ton in een maand hebben binnengeharkt, of te wel: 1,3 miljoen euro.

Van den Bussche woonde een tijd lang in één huis met Jelle van Vucht en dus duiken de twee regelmatig op in elkaars video’s. Ze spelen daarin vooral Grand Theft Auto, Happy Wheels en Minecraft en schreeuwen erop los. De populaire vlogger, bekend van zijn lange bruine krullen, was al eens te gast in RTL Late Night om te vertellen over zijn succes. Toch kleeft er ook een schaduwzijde aan het succes, daar Jordi als eerste YouTuber te maken kreeg met afpersing. Daar ging hij overigens niet op in.

,,Wat mensen leuk vinden is dat ze mij zien en dat ik er iets grappigs omheen doe. Of als ik dood ga, dan ben ik teleurgesteld natuurlijk, want iedereen is teleurgesteld. En als ik iets goeds doe dan ben ik heel enthousiast dus dat vindt iedereen heel leuk en dat vind ik zelf ook heel leuk”, vertelde Jordi, geboren in Zeeburg, aan AT5. Tegenwoordig woont Jordi alias Kwebbelkop in een riant huis met kantoor in Amsterdam-Noord.

Team Kwebbelkop

Tegenwoordig runt Jordi een heus team om zijn video’s te maken, vertelde hij aan het Parool: ,,Een creative director verzint een video-idee en gaat om tafel met de graphic designers en de thumbnailartist, die onder andere de sociale media doet. De regisseur werkt de video verder uit en maakt een script. De setassistent zorgt vervolgens dat alles klaarstaat voor de opname en installeert indien nodig een nieuwe game. De teamleider plant de opname in. Kwebbelkop hoort via zijn persoonlijke assistent hoe laat de opname is. Hij gaat zijn kantoor in, gevestigd in zijn woning, en neemt de video op. De editors maken die video vervolgens af en plaatsen hem op YouTube.”

Kwebbelkop had een relatie met Azzyland

Kwebbelkop had in het verleden een relatie met Jaimy, die af en toe opdook in zijn vlogs en foto’s. De blondine heeft zelf een redelijk populair Instagram-profiel. Later kreeg Jordi een relatie met de Canadese Azzyland, zelf ook goed voor 6,2 miljoen volgers op YouTube. Zij is ‘cosplayer’ en fanatiek vrouwelijk gamer. Ook die relatie is volgens het Parool echter alweer ten einde.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers