donderdag, juni 13, 2024

‘Atemlos durch die Nacht’ van Helene Fischer bereikt YouTube mijlpaal

Lees ook

Een absolute mijlpaal voor de populaire Duitse zangeres Helene Fischer. Haar hit uit 2013, ‘Atemlos durch die Nacht’, is sinds de video op YouTube werd geplaatst, meer dan 100 miljoen keer bekeken. Het lied is onderdeel van het zesde album dat de zangeres uitbracht.

Best verkochte single in Duitsland en Oostenrijk

Het album, Farbenspiel genaamd, werd in 2013 uitgebracht waar het een jaar later de beste verkochte single was. En dat gold niet alleen voor onze oosterburen, maar ook in Oostenrijk, waar de zangeres bijna net zo populair is, bereikte het nummer de hoogste positie en was het het best verkochte lied van 2014. Pas een jaar later breekt de zangeres met hetzelfde lied door in Nederland. In 2015 staat het nummer nu alweer een aantal jaren hoog in de Radio 2 top 2000. 

Vooral bekend onder wintersporters

Wie nog nooit van Helene Fischer heeft gehoord, hoeft zich overigens nergens voor te schamen. Het nummer Atemlos durch die Nacht wordt namelijk vooral gedraaid tijden de après-ski en is dan ook vooral bekend onder mensen die zo nu en dan op wintersport gaan. In Nederland is Helene Fischer eigenlijk nooit echt doorgebroken, maar in eigen land is ze een absoluut fenomeen. Haar succes is niet alleen te wijten aan Atemlos durch die Nacht, de zangeres verkocht wereldwijd meer dan 15 miljoen albums.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers