donderdag, mei 23, 2024

Bianca Krijgsman: cabaretière en actrice, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Bianca Krijgsman is een Nederlands cabaretière en actrice. Samen met Plien van Bennekom vormt ze het cabaretduo ‘Plien en Bianca’. Bianca Krijgsman is al een lange tijd samen met haar partner Diederik van Vleuten. Hij is een ook bekende Nederlandse cabaretier en musicus. Krijgsman schitterde onder meer in de Luizenmoeder.

Vanaf een jonge leeftijd liefde voor dans en zang

Bianca werd geboren in Oudesluis in 1968. Vanaf een jonge leeftijd had Krijgsman al een liefde voor zang en dans. Ze ging dan ook op haar 12de naar de Nel Roos Academie voor Ballet in Amsterdam. Vervolgens ging ze naar de Theaterschool en naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hier ontmoette ze Plien van Bennekom. Beiden studeerden af in 1993 samen in de lichting met veel andere bekende Nederlanders, zoals Acda en De Munnik en Ellen ten Damme.

Doorbraak met Pien in programma Zaai

Bianca Krijgsman heeft veel succesvolle cabaretprogramma’s gemaakt met Pien. Ook waren ze te zien in de VPRO-televisieserie Zaai. Deze televisieserie betekende de doorbraak voor de twee en dit leidde tot hun eigen theatervoorstelling Biks. Verder speelde ze de hoofdrol in de serie Linda, Linda. Verder was ze ook te bewonderen in De Luizenmoeder, waarin ze Nancy speelde.

Imitaties Koefnoen en winnares awards

Naast acteren en cabaret deed Bianca Krijgsman ook veel imitaties voor het programma Koefnoen. Ze deed imitaties van onder andere Rachel Hazes, Sonja Bakker en Marijke Helwegen. In 2014 won Bianca Krijgsman een International Emmy Award voor haar rol in de film De Nieuwe Wereld. Verder won ze in 2017 een musical award voor ‘beste vrouwelijke bijrol’ voor haar rol in de musical In de Ban van Broadway.

Bianca Krijgsman heeft een relatie met Diederik van Vleuten. Ruim twintig jaar geleden vroeg Van Vleuten zijn partner al ten huwelijk, maar tot een bruiloft is het niet gekomen. Wel hebben Bianca Krijgsman en haar geliefde drie kinderen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers