zondag, april 21, 2024

Donny Roelvink: model, zoon van en acteur | zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Donny Roelvink is een Nederlands model, acteur en mediapersoonlijkheid. Hij werd geboren in Amsterdam in 1997 als zoon van volkszanger Dries Roelvink. Ook zijn broer Dave Roelvink is inmiddels een bekend gezicht op de Nederlandse tv.

Eigen reality soap De Roelvinkjes

Donny Roelvink maakte als kind al zijn tv debuut toen hij verscheen in het programma Kinderen Dansen op het IJs. Hij won deze wedstrijd met zijn schaatspartner Niki Wories. In 2015 was Donny samen met zijn gezin te zien in hun eigen realitysoap genaamd De Roelvinkjes. Een jaar besloot Donny zijn levensstijl aan te passen en veel te gaan sporten, vervolgens was hij te zien op meerdere covers van magazines. In 2017 is hij samen met zijn broer Dave Roelvink te zien in het programma De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken. Donny kreeg hierdoor meer naamsbekendheid en was in de jaren daarna veel te zien op de tv. Zo was hij onder andere te zien in het programma Into the Waves. Ook was hij zich gaan focussen op zijn acteercarrière en hij had kleine rollen in de serie Nieuwe tijden en de film Misfit.

Deelname Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson

Ook startte hij samen met zijn broer een eigen Youtube-kanaal. In 2018 was Donny Roelvink te zien in het programma Temptation Island Vips, waarin hij met zijn vriendin meedeed. Dat jaar was hij ook te zien in Expeditie Robinson, waar hij als 5e kandidaat vrijwillig het eiland verliet. Videoland zond ook een programma uit genaamd Dave en Donny op expeditie, waarin te zien is hoe Dave Donny klaarstoomt voor Expeditie Robinson. In 2018 keerde de realitysoap rondom de familie Roelvink weer terug, genaamd De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. Hierbij ging het gezin een maand lang in de bijstand leven om zich in te zetten voor de organisatie Kinderen van de Voedselbank.

Relatie met influencer Janice Blok

Donny Roelvink had een lange tijd een relatie met Amijé van der Laan. De twee testten in 2018 hun relatie uit in het programma Temptation Island VIPS, maar een jaar gingen het koppel toch uit elkaar. Inmiddels heeft Donny een relatie met influencer Janice Blok. Roelvink en zijn vriendin hebben plannen om samen te gaan wonen in Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers