zaterdag, mei 18, 2024

First Dates

Lees ook

First Dates is in enkele seizoenen uitgegroeid tot een veelbekeken televisieprogramma van BNN/VARA. In First Dates zie je singles die door het programma zijn gekoppeld samen een hapje eten. Vaste elementen zijn gastheer Sergio Vyent, barman Victor Abeln, serveersters Fleur Eysberg, Maartje Derks en Kelly Schlette en kok Rosah van Schendelen.

Waar is First Dates opgenomen?

Het First Dates-restaurant is eigenlijk een loods in Amsterdam-Noord. Daar is de opnamelocatie gemaakt, waarbij je vaak de singles langs het water van het IJ ziet komen aanlopen met het Centraal Station op de achtergrond. Hoewel het lijkt alsof alle deelnemers samen van een diner genieten, is dit niet altijd het geval. De opnames zijn namelijk van ’s ochtends tot ’s avonds na 23 uur. In vier dagen tijd worden 10 opnames opgenomen. Per ‘shift’ dineren drie koppels met elkaar, de andere aanwezigen in het First Dates-restaurant zijn figuranten, die overigens wel gewoon voor hun maaltijd betalen.

Alle koppels eten maximaal 1,5 uur met elkaar. Daarna komt de volgende ‘shift’. Voor de koppels op camera vertellen of ze elkaar nog een keer willen zien, worden ze eerst los van elkaar geïnterviewd hoe ze de date vonden.

Wie is barman Victor?

De knappe barman van First Dates heet Victor Abeln. Hij is buiten de opnames van First Dates ook werkzaam in de horeca en eveneens al barman. Je kunt hem tegenkomen in sociëteit Sexyland bij de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Barman Victor Abeln is overigens geen vrijgezel en maar desondanks maakten de makers van First Dates een spin-off genaamd First Dates Hotel te maken op YouTube, waarbij de barman zelf op date ging met drie vrijgezelle dames. Op zijn oproep schreven overigens liefst 5000 vrouwen, om maar aan te geven hoe populair Victor is.

Victor Abeln is geboren in Deventer in 1984. Hij studeerde sociologie in Amsterdam. In gesprek met Cosmopolitan bekende Victor te worstelen met depressieve gevoelens en geeft hij aan een ‘haat-liefde verhouding’ te hebben met alcohol: ,,Ik ben in het verleden met hulp negen maanden nuchter geweest. Op dit moment ben ik ook weer een paar weken nuchter omdat ik het nog altijd moeilijk vind om mijn drankgebruik in de hand te houden.”

Barman Victor heeft een vriendin. Hun relatie begon medio 2018. Hij vertelde in een interview met de VARA gids dat zijn vriendin de diagnose MS kreeg.

Beiden wonen ze in Amsterdam. ,,Mijn vriendin had net een nieuw huis, daar waren nog wat klusjes te doen waar ik nu eindelijk de tijd voor had. IKEA-kasten in elkaar zetten bijvoorbeeld: iets waar je nooit zin in hebt, maar nu monteerde ik ze fluitend.”

Wie is maître Sergio van First Dates?

Sergio Vyent wordt ook wel de maître van First Dates genoemd. Hij is een gastheer die iedereen een welkom gevoel geeft. Maitre Sergio heeft lang bij de Supperclub gewerkt.

Wie is serveerster Fleur van First Dates?

Al meerdere seizoenen van First Dates is serveerster Fleur een vast onderdeel van het programma. Fleur Eysberg werkt ook buiten het programma in de horeca.

Voor kijkers die hoopten op een romance met serveerster Fleur is er slecht nieuws? Dat kun je vergeten, want Fleur heeft een relatie en samen met haar vriend een zoontje: June.

Wie is serveerster Maartje van First Dates?

Over serveerster Maartje Derks is misschien wel het minste bekend van de drie horecatijgers uit First Dates. Op haar social media-accounts is wel duidelijk dat Maartje erg houdt van reizen en van dieren. Ze heeft ook duidelijk horeca-ervaring en affiniteit met voeding en dan met name met vegan eten. Ze is betrokken bij de app Soosee, die je door het scannen van de ingrediëntenlijst vertelt wat er in een product zit en of je het kan eten als je allergieën hebt of bepaalde dingen niet wil eten.

Of ze in het echte leven een relatie heeft, is niet bekend. Op haar profielen wordt niet duidelijk of ze een vriend heeft of net als de kandidaten vrijgezel is. Maartje woont in Amsterdam.

Wie is kok Rosah van First Dates?

Over chef-kok Rosah is bekend dat zij al meerdere televisie kookprogramma’s maakte alvorens ze haar huidige rol kreeg bij First Dates.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers