woensdag, juli 24, 2024

Pepijn Lanen: Faberyayo van DJVT, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Pepijn Lanen, beter bekend onder de artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper. Pepijn maakt deel uit van de Nederlandse rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig en van de popgroep Le LE. Daarnaast is hij ook werkzaam als columnist voor diverse tijdschriften. Pepijn Lanen is getrouwd met zijn vrouw Coco Sabajo in 2015. Het stel heeft samen drie kinderen: Blake, Milène en Liu.

Start De Jeugd van Tegenwoordig

Lanen werd geboren in 1982 in Utrecht. Na de middelbare school ging hij Europese studies studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004 ontmoette hij Freddy Tratlehner (Vieze Fur) en Olivier Locadia (Willie Wartaal). Samen richtten ze de rapgroep Baksteen op. Vanuit deze groep ontstond De Jeugd van Tegenwoordig. In 2005 brachten ze hun eerste single uit, Watskeburt?! Het wordt direct een nummer één hit. De Jeugd van Tegenwoordig heeft inmiddels maar liefst zeven albums uitgebracht.

Ontstaan groep Le Le

Pepijn ontmoette Piet Parra en Rimer London tijdens zijn werk met de Jeugd van Tegenwoordig. Samen begonnen ze de groep Le Le. In 2007 brachten ze hun eerst Franstalige ep uit. In 2008 volgde hun debuutalbum, genaamd Flage. Dit album werd erg goed ontvangen en kreeg goede recensies. Een van Le Le’s meeste bekende nummers is Skinny Jeans.

Ander muzikale samenwerkingen en eerste soloalbum

Naast de Jeugd van Tegenwoordig en Le Le heeft Faberyayo ook andere muzikale samenwerkingen gedaan. In 2011 bracht Lanen samen met rappers Sef en Spacekees een hiphop mixtape uit, geïnspireerd door après-ski en wintersport. De groep noemde zichzelf Ski Leraar Bruin Money Gang (SLBMG). Deze mixtape is de enige muziek die de groep heeft uitgebracht. In 2015 bracht Pepijn Lanen samen met Sef een EP uit, genaamd Achtergrondmuziek. Ze brachten deze ep uit onder de namen Yous en Yay. In 2012 bracht Pepijn zijn eerst soloalbum uit, genaamd Coco. De plaat is een ode aan zijn vriendin.

Schrijver debuut

Lanen bracht in 2013 zijn eerste verhalenbundel uit, genaamd Sjeumig. Dit boek wordt genomineerd voor de Storytel Luisterboek Award. Drie jaar later verscheen zijn eerste roman, genaamd Naamloos.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers