woensdag, juli 24, 2024

Coach Vera Pauw opnieuw onterecht beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

Lees ook

Vera Pauw, de Nederlandse coach van het Ierse vrouwenvoetbalteam, uitte haar frustratie over een recent artikel gepubliceerd door The Athletic. Tijdens haar persconferentie ging Pauw in op beschuldigingen van anonieme Houston Dash speelsters en stafleden, die beweerden dat ze zich ongepast had gedragen door body-shaming, het vastpakken van personen en het maken van ongewenste opmerkingen.Pauw ontkende deze beschuldigingen met klem, net zoals ze in december had gedaan toen haar naam werd genoemd in een rapport over wangedrag binnen de Amerikaanse vrouwenvoetbalcompetitie.

In het rapport werd beweerd dat ze speelsters had aangesproken op hun gewicht. Ondanks de ontkenning van Pauw werden de voorwaarden voor haar terugkeer naar de Amerikaanse vrouwencompetitie, de NWSL, vastgesteld. Andere coaches die van soortgelijk gedrag werden beschuldigd, werden daarentegen levenslang geschorst.

Opnieuw hetzelfde verhaal door dezelfde anonieme personen

Tijdens de persconferentie verklaarde Pauw dat ze geloofde dat dit recente verhaal een herhaling was van het incident in december. Ze vroeg zich af hoe iemand zich kon verdedigen tegen anonieme beschuldigingen en uitte haar bezorgdheid dat deze beschuldigingen haar reputatie voor onbepaalde tijd zouden blijven beïnvloeden.

Volgens Pauw geeft het artikel een vertekend beeld en hij beweert ongepubliceerd bewijs te hebben dat de vooringenomenheid weerlegt. Pauw ontkent de aantijgingen categorisch en zegt dat ze “onzin” en niet waar zijn. Zij gelooft dat degenen die hem goed kennen, waaronder collega’s, kunnen getuigen van zijn onschuld en alle twijfels over zijn karakter kunnen wegnemen. Pauw suggereert dat als soortgelijke beschuldigingen zouden worden geuit tegen mannelijke voetbalcoaches als Pep Guardiola, Louis van Gaal of José Mourinho, ze als lachwekkend zouden worden gezien. Ze benadrukt dat de focus moet liggen op het coachen en niets anders, zonder er verder op in te gaan.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers