zondag, juni 23, 2024

De 7 geheimen van Lil´ Kleine, de meest eigenzinnige rapper van Nederland

Lees ook

Lil´ Kleine is één van de meest bekende Nederlandse artiesten van het moment. Hij is getekend door het grootste hiphop platenlabel Top Notch in Nederland. Er is bijna niemand in Nederland die het nummer Drank & Drugs niet kent. Lil’ Kleine brengt sindsdien track na track uit, die iedere keer in de hitlijsten terechtkomen. Ook is hij niet weg te denken van de tv en is hij tegenwoordig een echte BN’er geworden.

Geboren en getogen in de Jordaan

Lil Kleine, ofwel Jorik Scholten, werd geboren in Amsterdam in 1994. Inmiddels is hij getrouwd met Jamie Vaes. In 2019 werd hun zoontje Lio Zion geboren. Jorik groeide op in de Jordaan en is een echte Amsterdammer. Hij groeide op bij zijn vader en ze hebben nog steeds een erg hechte band, die hij vaak benoemd in interviews.

Drank en Drugs

In 2012 nam Lil’ Kleine samen met Danny de Munk het nummer Zo verdomd alleen op. Dit nummer kwam hoog in de Top 100 terecht. Het nummer Drank & Drugs is één van zijn meest succesvolle nummers. Dit nummer bracht in 2015 uit samen met Ronnie Flex. Dit nummer stond weken op nummer 1 en hij verdiende een dubbel platina plaat met deze track. Ook had dit nummer internationaal veel aandacht. Vanaf dat moment ging de muziekcarrière als een speer voor Lil’ Kleine. In 2016 kwam zijn debuutalbum genaamd Wop! uit. Hierop stonden hits met Ronnie Flex en Jack Shirak. Lil Kleine is de meest beluisterde Nederlandse artiest op Spotify ooit.

Ondernemer in friet en kleding

Naast rappen en nummers uitbrengen, doet Lil’ Kleine nog veel meer. Zo heeft hij een eigen frietzaak geopend in Amsterdam. Ook heeft hij samen met zijn vrouw Jamie Vaes een eigen kledinglijn opgezet. In 2017 deed hij mee met Expeditie Robinson. Verder is hij sinds 2018 een jurylid in het tv programma The Voice of Holland.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers