donderdag, mei 23, 2024

Achter het succes van rapper Bizzey…

Lees ook

Bizzey is één van de grootste hiphop artiesten uit Nederland van het moment. Hij scoort hit na hit en is niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Ook gaat er geen nacht voorbij dat je zijn hits niet in de clubs voorbij hoort komen. Het nummer Traag heeft bijna een jaar lang in de Nederlandse Top 100 gestaan. Ook was dit nummer in vele andere landen te horen.

Alles over het privéleven van Bizzey

Bizzey is de artiestennaam van Leendert Roelandschap. Hij werd in 1985 geboren in Amersfoort. Tegenwoordig gaat hij als Bizzey door het leven. Hij is al 10 jaar gelukkig met zijn vrouw Renée Hemmes en samen hebben ze een zoontje van 4, genaamd November. Verder heeft hij een grote fanschare op Instagram en is hij vaak te zien als gast op televisie. Ook deed hij mee aan het programma Jachtseizoen en Roadtrippers van het YouTube-kanaal StukTV.

De doorbraak in de carrière van Bizzey: Yellow Claw

De vader van Bizzey had vroeger een platenzaak en vandaar dat hij al jong opgroeide met een liefde voor muziek. In 2010 startte Bizzey samen met twee vrienden de rapgroep Yellow Claw op. Ze scoorden vele hits, met onder andere Krokobil, Shotgun en Nooit meer slapen. In 2016 verliet Bizzey Yellow Claw om zich te gaan focussen op zijn solocarrière.

Bizzey scoort hit na hit

Vanaf 2017 scoorde Bizzey als soloartiest hit na hit. Hij had onder andere samenwerkingen met Yung Felix, Frenna en Kraantje Pappie. Het nummer Traag dat hij in 2017 uitbracht met Jozo en Kraantje Pappie, stond maar liefst 46 weken in de Top 100. Het nummer had ook veel succes in Turkije. Bizzey is ook een lange tijd de producer van artieste Famke Louise geweest. De laatste jaren heeft hij de hits Ja!, November en Ze willen mee gemaakt die erg succesvol werden. In 2019 won hij de Funx Music Award voor Artist of the Year.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers