donderdag, mei 23, 2024

Frenna: alles over zijn liefdesleven, het geheim van zijn succes en platen- en kledinglabel en

Lees ook

Frenna is een van de bekendste rapartiesten van Nederland. Frenna is de artiestennaam van Francis Edusei. De rapper is van Ghanese afkomst en werd geboren in 1991 in Den Haag. In 2019 kreeg hij een relatie met Sandra Lambeck. Al op een jonge leeftijd ontdekte Frenna de rapmuziek. Dit startte eerst als een hobby.

Met drie vrienden, nu bekend als de rapformatie SFB, schreef hij al nummers en freestylden ze samen. Tijdens een verjaardag met een vriend voerden ze het liedje Ziekniehh op. Deze opname kwam onbedoeld op het internet terecht. Vervolgens ging Frenna aan de slag met zijn rapmuziek. Als debuutsingle bracht SFB het nummer Flexen uit in 2013. Deze track werd een enorme hit. Het nummer heeft meer dan een miljoen views op YouTube. Vanaf dat moment ging de rapcarrière van Frenna en SFB van start. 

Samenwerkingen met Lil’ Kleine, Bizzey, Josylvio en Ronnie Flex

Frenna begon in 2014 als rapper en zanger. Eerst als onderdeel van de rapformatie SFB, maar daarna gaat hij ook muziek uitbrengen als solo-artiest onder de naam Frenna. Zijn carrière ging in sneltreinvaart sinds 2015. In 2015 werd zijn album New Wave namelijk bekroond met de Popprijs tijdens Noorderslag waardoor hij veel herkenning kreeg. Frenna is getekend bij het Nederpop label Top Notch. Hij heeft samenwerkingen gehad met veel andere Nederlandse rappers zoals Lil’ Kleine, Bizzey, Josylvio en Ronnie Flex.

Hits, gouden platen en awards

Een van de meest veelbesproken nummers van Frenna was een remix van het nummer Op me monnie van zangeres Famke Louise. Dit nummer behaalde de 2e plaats in de Nederlandse Top 100. Dit nummer haalde ook een gouden plaat binnen. In 2019 won Frenna drie FunX Music Awards, waaronder Best Singer. Ook was hij in 2019 de meest gestreamde artiest op Spotify in Nederland.  

Meer dan alleen maar een rapper

Naast albums uitbrengen heeft Frenna ook een vrouwvriendelijk nacht evenement gelanceerd genaamd: ‘Meisjes blijven meisjes’. De eerste editie hiervan vond plaats in Rotterdam in 2015. Het evenement was erg succesvol en daarom volgen er nog steeds nieuwe edities, tot zelfs op de Antillen. Verder heeft Frenna ook een platenlabel gelanceerd, genaamd 777. Het platenlabel 777 heeft een kledinglijn genaamd ‘Sieben Wear’.

De Duitse vriendin van Frenna

Frenna kreeg in 2019 een relatie met model, influencer en actrice Sandra Lambeck, een Duitse schone. Lambeck deed mee aan de serie Tage & Nacht. Eerder zou Frenna een relatie hebben gehad met Love Island-deelneemster Cheyenne.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers