zondag, juni 23, 2024

Dolf Jansen | Theater-, radio- en televisiemaker, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Dolf Jansen werd geboren in Amsterdam op 25 juni 1963. Na de middelbare school studeerde hij aan de Vrije Universiteit waar hij Nederlands recht en criminologie studeerde.

Na zijn studie vormde hij samen met Hans Sibbel het cabaret duo Lebbis en Jansen. Van 1989 tot 2006 hebben zij vele cabaretprogramma’s gemaakt zoals Pas op de hond, Goedkope oplossingen, Lange halen, Gauw thuis en Beuken op de bühne. Daarnaast hebben ze samen ook negentien keer achter elkaar een oudejaarsconference gegeven. Tevens maakte hij ook deel uit van de popgroep Wij met onder anderen Ilse de Lange. Samen brachten ze de single De oorlog meegemaakt uit.  

Theater, televisie en radio

Ook solo was Dolf Jansen heel succesvol in theaters. Zo stond hij onder anderen met Altijd verder, Als ik het niet doe doet niemand het (en daar zal ook wel weer een reden voor zijn*) * maar mij wordt weer eens niet verteld en Hartverwarmend op het podium. Ook boekte hij succes met zijn eigen oudejaarsconference, welke hij inmiddels al 31 keer heeft gehouden. Daarnaast is Jansen ook regelmatig te zien op de televisie en te horen op de radio als presentator. Zo presenteerde hij onder anderen Loods 6, Kunstbende, Later wordt het leuk en Vara Laat op de televisie. Op de radio was hij te horen bij Leuk Is Anders op 3FM, Afslag Thunder Road op Radio 6  en Spijkers met Koppen op radio 2. Tevens presenteerde hij ook verschillende edities van muziekfestival Pinkpop.

Privéleven

Dolf Jansen is ook al bijna 20 jaar ambassadeur van Oxfam Novib. Oxfam kwam negatief in het nieuws door een groot schandaal in Haïti in 2010 – 2011. Ondanks dit verschrikkelijke nieuws bleef Jansen ambassadeur. Het interview bij De Wereld Draait Door over dit schandaal met Jansen werd daardoor ook veel bekeken. Dolf Jansen heeft een relatie met Margriet Jeninga. Ze wonen samen en hebben zij een zoon en een dochter. Dolf en zijn vriendin Margriet hebben een gezamenlijke passie voor Ierland. Zijn vriendin maakt tevens foto’s bij voorstellingen van de cabaretier.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers