zondag, april 21, 2024

Dominique Weesie | Alle nieuwtjes, relaties en weetjes

Lees ook

Dominique Weesie is journalist, programmamaker en ook de oprichter van van de omroepvereniging PowNed. Het is een bijzonder figuur met een roemrijke carrière. Weesie heeft een relatie met Annemieke, een oud-collega van PowNed.

Waar is Dominique Weesie bekend van?

Een lange tijd leefde Dominique Weesie een leven buiten de schijnwerpers. Hij was weliswaar actief op het internet, maar hij schreef altijd onder een pseudoniem voor het weblog GeenStijl. Dit weblog is ook opgericht door Dominique Weesie in 2003. Veel mensen denken dat hij de enige was die het weblog heeft opgericht, maar ook Romke Spierdijk en Arne Biesma waren betrokken bij de oprichting. Het weblog werd steeds bekender door de felle aanpak. Bovendien hadden de schrijvers voor het blog een bijzondere stijl en daarmee vielen ze echt op. Ze bedachten nieuwe woorden en konden fel uit de hoek komen. Eerst begonnen ze met het ridiculiseren van andere websites, maar later lag de focus vooral op nieuws, politiek en actualiteit.

De site werd steeds bekender en ze hadden regelmatig een primeur. Dominique Weesie was zelf toen nog niet zo bekend. Dit komt omdat hij liever niet in de schijnwerpers wou treden en dat zag je ook aan het feit dat hij onder een pseudoniem schreef. Later werd duidelijk dat hij voor De Telegraaf werkzaam was in die tijd en dat hij onder andere daarom wenste om anoniem te blijven. Hij kwam pas in de schijnwerpers toen hij van plan was om een nieuw omroep te beginnen.

Dit was de omroep PowNed en deze omroep bestaat nog steeds. Hij kwam toen vaak in talkshows en positioneerde zich toen echt als de oprichter en eigenaar van GeenStijl. Hij legde in veel talkshows uit waarom de omroep een toevoeging zou zijn. Uiteindelijk lukte het hem om de omroep van de grond te krijgen en bij het eerste programma van de zender was hij ook direct de presentator. Dit programma heette PowNed en dit maakte hij onder andere in samenwerking met Rutger Castricum en verschillende andere journalisten. Zij deden de veldjournalistiek en hij presenteerde het van de autocue. In deze periode werd hij vooral bekend bij het grote publiek en daar kennen mensen hem nog steeds van.

Wat is er bekend over het privéleven van Dominique Weesie?

Net als veel andere bloggers van GeenStijl is Dominique Weesie niet heel openhartig over zijn privéleven. Hij probeert uit de schijnwerpers te blijven en je ziet ook niet veel over hem in de roddelbladen. Tijdens een interview met het AD heeft hij echter iets meer prijsgegeven over zijn privéleven. Zo weten we dat hij een relatie had met Sophie. Ze was zwanger van Dominique Weesie, maar helaas ging de zwangerschap niet goed. Het kind werd helaas te vroeg geboren. De relatie met Sophie strandde echter omdat Weesie vreemd ging met een collega bij Powned, Annemieke Gerbers. “Als je verliefd bent, dan ben je ontoerekeningsvatbaar. Dan kan iedereen, zelfs je beste vriend, zeggen: ‘Joh, doe jij eens lekker normaal,’ maar het maakt op dat moment geen indruk”, vertelde hij aan de krant. ,,Ik ben er niet trots op. Vind het eigenlijk een heel slecht verhaal. Nog altijd. Ik kom ook uit een milieu waar ik geen mensen ken die gescheiden zijn. En nu ben ik zelf zo’n lul.” Met Annemieke heeft de omroepbaas nog altijd een relatie en het koppel heeft een huwelijks aangekondigd.

Het privéleven van Weesie werd in het verleden meermaals belicht door Jan Roos en Dennis Schouten, die beiden met ruzie vertrokken bij PowNed en sindsdien zich geregeld negatief uitlaten over hun oude baas.

Hoe zag de jeugd en start van zijn carrière van Dominique Weesie eruit?

Dominique Weesie volgde op de Krimpenwaard College zijn middelbare school. Hij heeft uiteindelijk de havo afgerond en vervolgens begon hij te studeren aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij heeft tussen 1991 en 1993 een tijdje een stage gedaan bij het Rotterdams Dagblad. Ook begon hij in 1991 al als verslaggever te werken bij de Telegraaf. Daar heeft hij een periode van vijftien jaar voor gewerkt. Zijn studie heeft hij uiteindelijk nooit meer afgerond.

Onder welke schuilnaam schreef Dominique Weesie?

Dominique Weesie schreef dus een lange periode niet onder zijn eigen naam en dat is tamelijk bijzonder. Hij schreef altijd onder het pseudoniem Fleischbaum en onder die naam werd hij wel een cultfiguur. Ook heeft hij een onderscheiding gekregen in 2011. Hij werd toen de belangrijkste blogger van het decennium genoemd. Dit omdat hij een belangrijke stempel op het fenomeen bloggen in Nederland had gedrukt.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers