zondag, juni 23, 2024

Rutger Castricum | Alle nieuwtjes, ophefinterviews en relatie over de Powned-presentator

Lees ook

Rutger Castricum is vooral bekend als brutale presentator en interview. Hij heeft menig politici laten zweten en ondertussen deed hij ook veel andere dingen. Maar wie is deze Rutger Castricum dan eigenlijk, waarmee kwam hij in het nieuws en met wie heeft Rutger Castricum een relatie?

Hoe werd Rutger Castricum bekend bij het grote publiek?

Rutger Castricum is al een tijdje actief in de televisiewereld. Wat vrij uniek is aan zijn persoon is dat hij zijn bekendheid vooral te danken heeft aan het vroege internet. In 2005 en 2006 kwam hij voor het eerst in beeld op de regionale televisie. Hij maakt voor de zender RTV Rijnmond namelijk het prestigieuze programma ‘Rutger Leert Stappen’. Tijdens dit programma ging Rutger het uitgaansleven verkennen met verschillende type mensen. Denk aan punkers, hockeyers, mensen uit een dorp en ga zo maar door. Het doel van het programma was om verschillende culturen te leren kennen. Dankzij de stijl van Rutger Castricum viel het programma al snel op en tegenwoordig is het ook echt cult geworden. De meeste afleveringen zijn nog steeds op YouTube te zien en veel mensen genieten er dagelijks nog van.

Het programma ‘Rutger Leert Stappen’ is dus eigenlijk met terugwerkende kracht echt bekend geworden. De meeste mensen kennen hem beter als de brutale verslaggever van GeenStijl. Voor dit weblog maakte hij 4 jaar lang filmpjes die regelmatig commotie veroorzaakten. Dit is voornamelijk te danken aan de specifieke stijl die Rutger Castricum hanteert. Zijn tactiek is om met een draaiende camera vol het gesprek in te gaan. Hierdoor raakt de geïnterviewde van slag en dat is het beoogde doel.

Hoe verliep het veelbesproken interview van Rutger Castricum met minister Ella Vogelaar?

Daarna krijgen ze ook pittige vragen en dat levert interessante beelden op. Hij is vooral bekend geworden door zijn interview met de minister Ella Vogelaar. Tijdens het interview gaf de minister geen goede reactie op de vragen van Rutger en dat werd een pijnlijk gebeuren. Rutger vroeg haar iets over haar vermeende spindoctor en minister Ella Vogelaar ontkende eerst dat ze een spindoctor had. Ze kwam zo slecht naar voren in de video dat ze uiteindelijk ook is afgetreden.  Veel mensen hadden kritiek op de interviewstijl van Rutger, maar tegelijkertijd waren er ook veel mensen die de brutaliteit juist waardeerden. Het laat immers ook iets zien van de mens die achter het ambt schuilt.

Met wie heeft Rutger Castricum een relatie?

Rutger Castricum staat bekend om zijn brutale interviewstijl en daarmee heeft hij niet alleen vrienden gemaakt. Hij is dan ook opvallend geheimzinnig over zijn privéleven en schermt dit zo goed mogelijk af. Grappig genoeg heeft het programma ‘Brandpunt’ ooit een profiel over Rutger Castricum gemaakt. Ook daar wisten ze hem vooral als interviewer te duiden. Een programmamaker ging toen naar Rutger zoeken en ze troffen elkaar op straat. Wat volgde was een ongemakkelijk gesprek tussen de interviewer en Rutger. Rutger had het gevoel dat ze een soort van wraak op hem aan het nemen waren.

Gelukkig is er wel iets bekend over zijn privéleven. We weten dat hij in 2014 gelukkig getrouwd is met Daphne Rietbergen en dat hij vier kinderen heeft. Hij heeft drie jongens en één dochter. Naar verluidt woont Castricum met zijn gezin in Den Haag.

Hoe verliep de studie en carrière van Rutger Castricum?

Rutger Castricum studeerde aan de School voor Journalistiek in Zwolle. Hij heeft de studie vrij gemakkelk afgerond.  Ook liep hij tijdens de studie stage bij RTV Rijnmond. Zo heeft hij daar uiteindelijk ook het programma gemaakt waar we het eerder al even over hadden in deze tekst. Daarna is hij dus een tijd aan de slag gegaan bij GeenStijl. De oprichter van GeenStijl, Dominique Weesie, had echter het plan opgevat om een publieke omroep te beginnen met de naam PowNed. Het duurde een tijdje, maar uiteindelijk kwam deze omroep inderdaad van de grond. Rutger stopte daarna bij GeenStijl en ging zich volledig richten op zijn werk bij Powned. Voor dat werk heeft hij verschillende programma’s gemaakt, waaronder De Hofbar en PowNews.

Wat gebeurde er tijdens de veelbesproken uitzending van DWDD met Rutger Castricum?

Bij DWDD was Castricum een keer te gast om over zijn boek Mijn Ibiza te praten. Dit werd echter een bizar interview en hij werd van alle kanten aangevallen. Later zou hij stellen dat er hij er was ingeluisd door de programmamakers. De reacties op zijn optreden waren zeer verschillend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers