woensdag, juli 24, 2024

Mart Hoogkamer | Alle nieuwtjes, zijn vriendin en weetjes over de BarcardiLemon-ster

Lees ook

Mart Hoogkamer is een Nederlandse zanger. Hij is geboren op 5 mei 1998 in Leiden. Hij werd in 2016 bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Holland’s Got Talent’. Hij tekende daarna een contract bij de platenmaatschappij Sony, en er verschenen verschillende singles van zijn hand, onder andere nummer in samenwerking met Willeke Alberti. Mart Hoogkamer heeft een relatie met vriendin Jennifer van Ooijen. Over hun liefde lees je meer in dit artikel.

Hoe is de carrière van Mart Hoogkamer verlopen?

De zangcarrière van Mart Hoogkamer begon al op zijn tiende, toen hij deelnam aan het programma Kinderen zingen met sterren. Hij werd tweede, net als bij zijn deelname aan ‘Holland’s Got Talent’ in 2016. Hij zong toen een lied van de bekende Nederlandse zanger Willy Alberti. Hij kreeg een contract bij Sony en bracht samen met de zangeres Willeke Alberti het nummer ‘Lachen, beetje huilen’, als eerbetoon aan de vader van Willeke Alberti, Willy Alberti. Willeke Alberti had dit nummer eerder opgenomen met haar vader, en was het laatste nummer dat ze samen hadden opgenomen.

Hierna bracht Mart Hoogkamer zijn eerste eigen singles uit. In 2017 verscheen zijn eerste solo single ‘In mijn droom’, gevolgd door ‘Lekker leven’ en ‘Als de zon even schijnt’. De singles leverden hem veel aandacht op, net als de single die het jaar daarop verscheen: ‘Zomaar verliefd’. Hij deed in 2018 mee aan het SBS6 programma ‘Topper gezocht!’, met in de jury Jeroen van den Boom, René Froger, Gerard Joling en Jan Smit. De finale werd gewonnen door zangeres Esmée Smit, en Mart Hoogkamer eindigde weer als tweede. Hij mocht door deze finaleplek wel optreden tijdens de Toppers in Concert in de Amsterdam Arena.

Wanneer kwam ‘Ik ga Zwemmen’ uit?

In de zomer van 2020 ging Mart Hoogkamer viraal met een cover van het nummer ‘Unchained Melody’, oorspronkelijk geschreven door Alex North. Hij zong het nummer op een strand tijdens een vakantie in Spanje, terwijl vrienden hem filmden. Het filmpje werd miljoenen keren bekeken op YouTube. Een jaar later, in 2021, behaalde hij zijn eerste nummer één hit in de Top 40 met de single ‘Ik ga zwemmen’.

Hoogkamer verscheen in verschillende televisieprogramma’s, waaronder ‘De Alleskunner VIPS’ in 2021 en de webserie ‘Het Jachtseizoen’. In 2022 is bekend geworden dat hij een eigen programma krijgt op de AVRO/TROS.

Wie is de vriendin van Mart Hoogkamer?

Mart Hoogkamer heeft een relatie met Jennifer van Ooijen, die hij liefkozend ‘Jen’ noemt. Jennifer heeft een eigen fashionwinkel genaamd Kenza We Love Fashion en is daarnaast ook make up artist. De vriendin van de zanger is zo’n 4 jaar ouder dan Mart. Hoogkamer is zo gek op zijn vriendin dat hij zelfs haar naam op zijn lichaam heeft getatoeëerd. Het stel is open over het feit dat ze graag in de toekomst een gezin zouden willen stichten. Hoogkamer sprak in de media al eens resoluut tegen dat Jennifer alleen bij hem zou zijn vanwege zijn bekendheid: ,,Onzin”, aldus de zanger in LINDA. “Jen runt succesvol haar eigen kledingboetiek en mijn bekendheid doet haar niks.”

Dat wordt volgens Hoogkamer onderstreept doordat zijn vriendin hem leerde kennen toen het heel slecht met hem ging vanwege de scheiding van zijn ouders: “Ik heb daar veel verdriet om gehad en voelde me eenzaam in mijn grote appartement. Jen heeft me fantastisch opgevangen.”

Waardoor is Mart Hoogkamer in opspraak geraakt?

In 2022 bereikt Mart Hoogkamer het nieuws, doordat hij op het Drentse Boerenrock festival stopt met optreden nadat er met bier naar hem wordt gegooid. Hij werd in zijn beslissing gesteund door diverse collega’s, waaronder Tim Douwsma, Wolter Kroes en Danny Froger. In de nazomer van 2022 komt een roddelrubriek naar buiten met het nieuws dat Mart Hoogkamer vreemd zou gaan via de app Snapchat.

Wie is de vader van Mart Hoogkamer?

Mart Hoogkamer heeft het zingen niet van een vreemde: hij komt uit een muzikale familie. Zijn vader Mart senior is ook zanger, en had ooit een platencontract. Daarnaast is zijn broertje Luciano ook een zanger. In de documentaire ‘Van vader op zoon’ is te zien hoe de muzikaliteit heerst in de familie van de Hoogkamers.

Zijn vader verliet een aantal keren het gezin toen Mart jonger was; hij kon moeilijk omgaan met de mislukking van muziek carrière en leed soms onder extreem alcoholgebruik.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers