zondag, juni 23, 2024

Loiza Lamers | Alle nieuwtjes, relatie en video’s van het HNTM-model

Lees ook

Loiza Lamers staat bekend als de eerste transgender van het tv programma Holland’s Next Top Model. Ze won het programma in 2015 en is geboren in Driel op 9 januari 1995. Lamers doet wat ze wil doen, is wie ze wil zijn en straalt dat dan ook uit.

Waar is Loiza Lamers precies bekend om geworden?

Loiza Lamers is bekend geworden door als eerste transgender mee te doen aan het programma Holland’s Next Top Model. De gebeurde in het jaar 2015 en ze won deze talentenshow in dat jaar. Doordat ze Holland’s Next Top Model won kreeg ze een modellencontract bij modellen bureau Touché Models. Lamers was de eerste transgender met een dergelijke titel. Het succes bleef komen voor Loiza Lamers en maakte haar acteerdebuut in 2017 voor het tweede seizoen van Amerikaanse hitserie I Live with Models. Dat is niet alles, want in 2017 werd ze ook de eerste transgender vrouw ooit op de FHM 500 lijst. Je zou Loiza Lamers ook kunnen kennen van het programma Expeditie Robinson. Bij dit Nederlandse tv programma eindigde ze op de zesde plaats.

Hoe ziet het privéleven eruit van Loiza Lamers?

Loiza Lamers is aardig actief op social media en heeft op haar Instagram account meer dan 200.000 volgers. Ze is een model en dat laat ze dan ook blijken met haar foto’s. Je ziet daarom ook veel modellen foto’s waar Lamers straalt en op het best eruit ziet. Haar Instagram motto is “Life isn’t all about diamonds and rosé, but it should be”. Teven laat Loiza Lamers op haar account zien waar ze dagelijks mee bezig is. Naast modellen foto’s plaatst ze daarom ook foto’s met haar vrienden en foto’s met presentatoren. Inmiddels is Lamers naast model ook schrijfster en presentatrice en is ze voor vele mensen een rolmodel. Alhoewel ze zichzelf zo niet ziet. Ze vertelt als ze voor mensen een rolmodel is dat dat mooi is.

Sinds de zomer van 2021 heeft Loiza Lamers een relatie met haar vriend Jelle Ploeg. ,,Een relatie is leuk, fijn, hard werken, soms frustrerend en vermoeiend”, schreef ze bij het eerste jubileum van hun samenzijn. Het stel woont inmiddels ook samen. Ze leerden elkaar ooit kennen in een bar. Sindsdien zijn ze dolverliefd: ,,Jelle maakt me heel gelukkig, ik ben zó verliefd op hem. Alles klopt.”

Hoe verliep de transitie van Loiza Lamers?

In het jaar 2005 werd Loiza Lamers op tienjarige leeftijd gevolgd door documentaire maakster Charlotte Hoogakker. De documentaire heet Van Lucas naar Luus en in het programma wordt de transitie van Loiza Lamers in beeld gebracht. Lamers is als jongen geboren, maar ze wilde al vroeg meisjes kleding dragen. Niet iedereen was daar over te spreken. Zo werd ze op achtjarige leeftijd van de fiets getrapt door jongens in de buurt. Loiza Lamers had daar zelf heel weinig moeite mee, maar haar ouders hadden dat wel. Dit is de reden waarom Lamers geen kinderwens heeft. Overigens hebben een deel van de jongens excuses aangeboden voor het aftrappen van haar fiets. Loiza is net haar oorspronkelijk naam en werd bedacht door Taco Stuiver. Stuiver is eigenaar van een kapsalon waar Lamers stage liep toen ze haar opleiding kapster volgde.

Waarmee baarde Loiza Lamers opzien?

Deze vrouw won als eerste transgender Holland’s Next Top Model en verdiende daarmee een modellencontract bij Touché Models. Het opmerkelijke is, is dat ze dit contract af wees. De reden waarom ze dit contract af was namelijk dat ze meer vrijheid wilde hebben en niet verbonden was aan één modellenbureau. In 2017 maakte Lamers een statement door uit te kleren te gaan voor een nieuwe PETA campagne. PETA is een dierenrechtenorganisatie. De campagne deed ze samen met transgender model uit Duitsland Benjamin Melzer. Het statement van Loiza Lamers en Benjamin Melzer was dat ze liever naakt zijn dan dat ze bont dragen. 2017 was een succesjaar voor Lamers alleen het eindige vervelend met een herseninfarct.

Foto: RTL Boulevard

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers