dinsdag, april 16, 2024

Sylvie Meis: van VJ van TMF tot bekendheid in Duitsland

Lees ook

Sylvie Meis kreeg bekendheid in Nederland als VJ en vriendin van Rafael van der Vaart, maar nadat hij relatie strandde in Duitsland, bouwde Sylvie bij onze Oosterburen aan een knappe carrière.

Opleiding en start carrière

Haar volledige naam is Sylvie Françoise Meis en ze is geboren in Breda op 13 april 1978. En nadat ze de havo had afgerond heeft ze de opleiding Personeel & Arbeid gevolgd aan het HBO. Haar dromen lagen echter meer bij het presenteren en acteren. In 1997 maakte ze haar droom waar met haar eerste rol als figurant bij de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Vanaf dat moment wist Meis het zeker; ze wou de televisiewereld in. In 1999 begon ze al presentatrice bij Fox Kids, wat nu bekend is al Disney XD. Ze presenteerde daar onder andere de Smiths 24 Games, Pokémon Flippo Update en live weekenden.

Acteren en presenteren

Later in haar carrière ging Meis meer acteren. Ze deed mee in de serie Costa! waar ze de rol had gekregen van barkeepster. Vervolgens acteerde ze ook nog in de film Pista! een wintervariant op Costa!. Tevens heeft ze geacteerd in een videoclip in 2002 van de Belgische band Clouseau. In 2003 begon Meis weer met presenteren, dit deed ze eerst bij MTV. Hier presenteerde ze onder andere de Dag Top 5. Later ging ze presenteren bij zender TMF waar ze Babe Trap met Sylvie Meis en Modelfacts presenteerde. Daarna vertrok Meis, in het spoor van haar toenmalige vriend Rafael van der Vaart, naar Duitsland voor haar carrière. In 2016 was Meis weer te zien op de Nederlandse televisie met het programma Wedden dat ik het kan op SBS6.   

Het privéleven van Meis

In 2003 kreeg Meis een relatie met de bekende voetballer Rafael van der Vaart, waarmee ze twee jaar later ook trouwde. Samen kregen ze ook een zoon genaamd Damián van der Vaart. In 2013 scheidde het stel van elkaar. Een breuk die breed werd uitgemeten in de media. Momenteel woont Rafael van der Vaart samen met zijn zoon in Denemarken, waar ook zijn nieuwe vriendin Estavana Polman hand. In 2020 heeft Meis de liefde weer gevonden, ze is momenteel getrouwd met Niclas Castello. Naast haar drukke acteer-, presenteer- en modellenleven heeft Meis ook nog een eigen sieradenlijn genaamd Pure en een eigen lingerielijn genaamd Sylvie flirty lingerie.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers