zondag, juni 23, 2024

Evert Santegoeds | Ontdek de geheimen en relatieperikelen van de Showbizzkoning himself

Lees ook

Je hebt vast ooit van hem gehoord in de wereld van de showbizz: Evert Santegoeds: showbizzjournalist bij SBS6 Shownieuws, hoofdredacteur van het weekblad Privé, televisiepresentator van diverse populaire shows en stemacteur. Kom hieronder meer te weten over het leven van Evert Santegoeds en wie hij is. Zo lees je bijvoorbeeld meer over de partner van Evert Santegoeds: Robert Halewijn.

Wie is Evert Santegoeds?

Evert Santegoeds is een bekende Nederlandse (roddel)journalist, televisiepresentator en publicist, geboren in 1961. Het gaat om een welbekende tijdschriftredacteur en ook stemacteur die veel ervaring op heeft gebouwd in de mediawereld. Evert Santegoeds is momenteel vooral werkzaam in Amsterdam op de redactie van De Telegraaf en Shownieuws. Hij heeft geen enkele moeite met het werk dat hij doet, zo vertelde hij aan het Parool: ,,Ik geniet van de status als paria.”

Waar is Evert Santegoeds bekend van?

Evert Santegoeds is voornamelijk bekend door zijn ervaring en prestaties in de mediaproductie-industrie. Hij heeft zeker 7 boeken geschreven, waaronder de populaire ‘Juliana – 1909-2009 – 100 jaar onvergetelijk’ en is de hoofdredacteur van het weekblad Privé. Naast boeken heeft Evert Santegoeds ook als televisiepresentator een geweldig curriculum opgebouwd. Denk vooral aan welbekende shows als ‘Entertainment Live’ op Talpa, ‘Shownieuws’ op SBS6, ‘Voetbalvrouwen’ op RTL 4 en ‘De Waarheid’ op SBS6 samen met Gerard Joling.

Evert Santegoeds is daarnaast ook beroemd geworden door zijn wekelijkse presentatie in de ochtend shownieuws radioshow ‘Evers staat op’ van Edwin Evers op Radio 538. Andere welbekende publicaties van Santegoeds zijn ‘Juliana, moeder majesteit’ in 1994, ‘Durf te dromen’ met Frans Bauer in 2001, ‘De geheime dossiers van Privé’ in 2003 en ‘Beatrix – 70 welbestede jaren’ in 2009.

Hoe ziet het privéleven van Evert Santegoeds eruit?

De welbekende showbizzjournalist Evert Santegoeds is 61 jaar oud. Inmiddels is hij bijna 13 jaar getrouwd met Robert Halewijn (56 jaar). Santegoeds en Halewijn hebben elkaar in een gaybar in de Reguliersdwarsstraat leren kennen en sinds 1994 hebben ze officieel een relatie. In 2010 zijn ze samen in het huwelijksbootje gestapt. Het paar heeft hun huwelijk groots gevierd in een kasteel in Helmond, precies op de verjaardag van Santegoeds. In het privéleven weet Eert Santegoeds duidelijk te genieten van het leven, samen met Halewijn en hun kat. Ze delen met grote regelmaat foto’s van hun dagelijks leven. Het koppel woont in Amsterdam-Buitenveldert.

Hoe was de jeugd van Evert Santegoeds?

Evert is geboren te Helmond op 17 september 1961. Daarna is hij als baby eerst naar Dordrecht verhuisd met zijn familie en erna naar Nijkerk, waar hij verder is opgegroeid. Zijn vader werd toen namelijk overgeplaatst tijdens zijn carrière bij de Nederlandse Spoorwegen. Het leven was volgens kleine Evert heel anders in Nijkerk dan in Dordrecht; Nijkerk is immers als dorp op de Biblebelt heel anders dan Dordrecht. Evert ging toen nog naar de lagere school in Dordrecht, terwijl zijn ouders al in Nijkerk woonden. Pas vanaf de leeftijd van 11 jaar werd Evert pas een officiële inwoner van Nijkerk. Santegoeds beschouwt Nijkerk als thuisbasis en heeft altijd gehouden van het bos, het water en de levendige stad.

Hoe verliep de studie en carrière van Santegoeds?

Santegoeds is eerst naar de lagere school in Dordrecht geweest en heeft hierna de mavo in Nijkerk gevolgd. Na het behalen van zijn mavo-diploma, heeft Santegoeds de havo gevolgd aan het Christelijk College Nassau-Veluwe te Harderwijk. Na zijn studie heeft hij voor de lokale ziekenomroep gewerkt. Eerst was Santegoeds van 1994 tot 2000 de hoofdredacteur van het Nederlands weekblad Story. Story is een uitgave van VNU Tijdschriften en wordt als het allereerste Nederlands roddelblad beschouwd. Hierna is hij zijn jarenlange carrière als verslaggever bij het weekblad Privé gestart. Privé is een uitgave van de welbekende Telegraaf Tijdschriften Groep en staat beter bekend als hét grootste roddelblad van Nederland, opgericht door Henk van der Meijden. Sinds 1 december 2002 is Santegoeds de editor in chief, ook wel hoofdredacteur genoemd, van Privé.

Waardoor kwam Santegoeds in opspraak?

Er is heel wat ophef geweest in de media omtrent Evert Santegoeds. Hij heeft zich in verschillende publicaties namelijk publiekelijk en groots verzet tegen de Mediacode van de RVD. De Mediacode verbood het fotograferen van de leden van het koninklijk huis, voornamelijk van leden van de koninklijke familie. Tijdens deze verzet actie heeft hij geschreven dat toenmalige prins Willem-Alexander escapades had met een blondine in het Hilton Hotel. Dit heeft voor hard ophef gezorgd vanuit de kant van prins Willem-Alexander. Het verzet van Santegoeds heeft toen uiteindelijk geleid tot de eerste rechtszaak die door de koninklijke familie is aangespannen. De rechtszaak heeft plaatsgevonden in december 1985. Hierna volgden er meer rechtszaken, waaronder over foto’s van de echtelijke woning van koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima: Villa Eikenhorst.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers