donderdag, juni 13, 2024

Vandaag Inside | Het geheim van de spraakmakendste en meeste ophef veroorzakende talkshow

Lees ook

Vandaag Inside is een talkshow praatprogramma in Nederland. Het televisieprogramma wordt elke werkdag uitgezonden van 21.40 uur tot 22.30 uur op televisiezender SBS6. Tot 11 maart 2022 stond Vandaag Inside bekend als VI Vandaag.

Is Vandaag Inside verbonden met Voetbal International?

Vandaag Inside werkte met het populaire voetbalblad Voetbal International. De reden hiervoor was omdat het blad de rechten heeft op namen VI Vandaag en VI. Zo kon de naam VI Vandaag gebruikt worden. Dit zorgde ervoor dat de vaste samenstelling van de show, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, een hernieuwde samenwerking aangingen met het blad. Dat gebeurde namelijk in het verleden al in 2008 tot 2015 voor zender RTL7. Dit programma heette Voetbal International. Op 11 maart 2022 werd de samenwerking met Voetbal International stopgezet. De reden waarom de samenwerking werd stopgezet was omdat de directie van het blad vond dat er te weinig werd gesproken over voetbal. Daarom werd de naam VI Vandaag gewijzigd in Vandaag Inside.

Hoe is Vandaag Inside precies ontstaan?

In het jaar 2020 had de directie van Talpa het idee om een dagelijks praatprogramma op te stellen met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp als showrunners. Dit kwam idee kwam door diverse redenen niet van de grond. Omdat Oranjezomer in de sportzomer van 2021 en groot succes werd kwam het plan van een dagelijks praatprogramma toch weer op tafel. Nu werd er besloten dat het programma er wel zou komen. Veronica Inside werd gestopt, wat sinds 2018 te zien was op zender Veronica.

Stopt Johan Derksen bij Vandaag Inside?

Op 28 april 2022 maakte de vaste gast van Vandaag Inside Johan Derksen dat hij zou gaan stoppen met het programma. De reden hiervoor was de heftige commotie nadat hij een schunnige anekdote vertelde in het programma. Dat gebeurde op 26 april 2022. De twee shows daarna werd deze anekdote toegelicht en genuanceerd. Presentator van de show Wilfred Genee en andere vaste gast René van der Gijp besloten solidair met Johan Derksen te zijn en ook te stoppen met Vandaag Inside. In de show van 28 april 2022 werd niet duidelijk of de drie heren ook daadwerkelijk de show zouden stoppen. Een dag later kwam Talpa met het statement dat Vandaag Inside niet meer doorging. Nadat de show twee weken was gestopt werd er toch bekendgemaakt dat Vandaag Inside zou doorgaan. Dit maakt Johan Derksen bekend en het programma was 16 mei 2022 werd op de Nederlandse televisies te zien.

Hoe zit het echt met de schunnige uitspraken van Johan Derksen?

Johan Derksen kwam negatief in het nieuws door een aantal schunnige uitspraken. Het televisieprogramma kwam een aantal weken stil te liggen. Derksen kreeg veel kritiek omdat hij in de show vertelde dat hij 50 jaar geleden een kaars had ingebracht bij een vrouw terwijl ze bewusteloos was. Dit bleek niet helemaal waar te zijn en de volgende show zwakte hij zijn verhaal af. De show werd niet gestopt omdat er ontzettend veel ophef ontstond, maar omdat Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp niet het gevoel kregen dat ze rugdekking kregen van de directie van Talpa. Talpa reageerde namelijk geschokt over de jeugdzonde van Johan Derksen en beloofde dat er een gesprek met hem zou gaan plaatsvinden. Na dit gesprek met Talpa en de heren kondigde Talpa aan dat de heren hun excuses zouden gaan aanbieden. Maar deze excuses kwamen er helemaal niet. In plaats van excuses aan te bieden besloten Derksen, Genee en van der Gijp te stoppen met het programma. Volgens Derksen konden Genee en van der Gijp gewoon doorgaan met Vandaag Inside zonder hem, maar ze waren solidair. Op dat moment was het onduidelijk of het programma echt zou stoppen, want de heren hebben wel meer aangekondigd om te stoppen. Sponsors van het programma zoals Stella Fietsen en Toto trokken zich terug en ook regionale omroepen stopten samenwerkingen met Johan Derksen.

Wie zijn veelgevraagde gasten in Vandaag Inside?

De vaste gasten en redactie van Vandaag Inside nodigen bijna elke aflevering wel mediapersoonlijkheden en journalisten uit om het laatste nieuws te duiden. Veelgevraagde gasten zijn advocaat Job Knoester, Hart van Nederland-journaliste Merel Ek, schrijver Ozcan Akyol en politiek journalist Thomas van Groningen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers