zaterdag, mei 18, 2024

Chatilla van Grinsven | Nieuwtjes, relatie en foto’s van deze basketballende tv-ster

Lees ook

Chatilla van Grinsven is een Nederlandse basketbalster. Ze speelt sinds 2007 voor het Nederlandse basketbalteam. Chatilla deed in 2022 mee met Expeditie Robinson en schuift regelmatig aan bij Shownieuws. De basketbalster vertelde in 2022 een beginnende relatie te hebben met een vrouw.

Heeft Chatilla van Ginsven een relatie?

Zover is het volgens haar nog niet, maar Chatilla is wel al een tijd aan het daten met een vrouw. Hoe haar mogelijke vriendin heet, geeft ze niet prijs. “Ik val op mannen en vrouwen”, vertelt ze aan Story. “Nu ben ik al een paar maanden aan het daten met een vrouw. Het is nog pril, dus we gaan kijken hoe het uitpakt.” Over eerdere relaties is niets bekend, maar dat heeft mogelijk te maken met haar topsportcarrière in de VS.

Waar is Chatilla van Grinsven op televisie te zien?

In 2022 werd Chatilla van Grinsven steeds bekender bij het grote publiek. Ze deed mee aan Expeditie Robinson, waar ze het echter niet tot de finale schopte. Daarnaast is ze geregeld te zien in Shownieuws, waar ze met haar sportieve achtergrond natuurlijk perfect showbizzroddels uit de sportwereld kan bespreken. Ook was ze te zien in Vandaag Inside.

Op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten

Van Grinsven werd geboren in Eindhoven in 1991. Nadat ze de middelbare school had afgerond, besloot ze communicatiewetenschappen in de USA te gaan studeren in 2008. Ze ontving een sportbeurs en ging hiermee voor het Colorado State University team basketballen. In een interview met online magazine Manify in 2022 vertelde Van Grinsven over haar grote drang om op een vroege leeftijd naar de Verenigde Staten te gaan: „Het hele entertainment verhaal. Entertainment vind ik zo bijzonder. Het publiek dat meeleeft, bijvoorbeeld. Alles draait om basketbal. Alles is zo groot. De fans, de media: de aspiratie is daar zo mooi. De basketbalwereld is daar zo anders. De duizenden mensen in zo’n stadion die ‘cheeren’ als je punten scoort. Daar doe je het voor.”

Maatschappelijk werk voor de community van Philadelphia

In 2011 maakte Van Grinsven de overstap naar Saint Joseph’s University met het plan om voor het Hawks team te gaan spelen in Philadelphia. Ze kreeg door transferregels niet het recht om te gaan spelen voor het team. Hierdoor was ze een tijd werkzaam als vrijwilliger voor een lokaal kinderziekenhuis en voor het verstrekken van voedsel voor daklozen. In 2012 kreeg de basketbalster hiervoor een Roosevelt Hunter Community Service Award. Een jaar later behaalde Van Grinsven haar diploma in International Business.

Presentaties als basketbalster

In 2012 kreeg Chatilla van Grinsven eindelijk het recht om te spelen voor het team van Saint Joseph’s University. Ze speelde een erg goed seizoen en speelde samen met haar team in het Atlantic 10 Championship en het NCAA Championship. De basketbalster ontving ook diverse individuele onderscheidingen, zoals de Atlantic-10 First Team All Conference, A-10 All Championship Team, Big -5 Speler van het jaar en NCAA Woman of the Year. Met deze prijs werd ze geëerd voor haar diverse geweldige presentaties: haar prestaties als basketbalster, haar maatschappelijke inzet voor de mensen van Philadelphia en voor haar cijferlijst op de universiteit.

Prominente speler in diverse Europese clubs

In 2013 keerde Van Grinsven terug in Europa. Ze tekende een contract met het Franse Euroleague team en Bourges Basket waar ze het Franse kampioenschap won. Een jaar later tekende de basketbalster bij het Turkse Premier League team. In 2015 keerde ze terug in Frankrijk bij het Franse Premier League club in Arras waar ze een zeer belangrijke speler werd. Ze speelde de laatste jaren ook voor het Spaanse eredivisie team en voor het Europa Cup team KP Brno.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers