zondag, april 21, 2024

Emmely de Wilt | Alle nieuwtjes, relatie en weetjes over de geliefde Radio 2-diskjockey

Lees ook

Emmely de Wilt is een bekende radiopresentatrice en dj voor de KRO NCRV op Nederlandse radiozender NPO Radio 2. De Wilt is geboren op 22 december 1986 in Rotterdam. Sinds 3 oktober 2020 presenteert Emmely de Wilt elke zaterdag- en zondagochtend het radio programma “Het oor wil ook wat”. Emmely de Wilt heeft een relatie met Dirk.

Waar zou je Emmely de Wilt van kunnen kennen?

Emmely de Wilt heeft in het verleden diverse radioprogramma’s gemaakt. Haar eerste radio programma bij NPO Radio was Motel de Wilt. Dit programma presenteerde ze van juli 2018 tot april 2020. Het was nachtwerk, want het programma werd tussen 02.00 en 04.00 in de nacht uitgezonden. In het jaar 2019 presenteerde Emmely de Wilt ook een andere radio programma namelijk Fris! Dit werd uitgezonden door NPO Radio 1. 2019 was een mooi jaar voor de Wilt, want ze verving radio presentator Stefan Sasse bij de Top 2000. Haar talent bleef niet onopgemerkt, want in 2020 won de Wilt de Marconi Award voor opkomend talent. Vanaf januari tot september 2020 had ze het radio programma Bureau de Wilt en sindsdien presenteert ze dus elke zaterdag- en zondag ochtend het programma “Het oor wil ook wat”.

Heeft Emmely de Wilt een relatie?

Emmely de Wilt is aardig actief op social media platform Instagram en heeft inmiddels 15.000 volgers. Neem je een kijkje op haar Instagram account dan valt op dat ze veel foto’s van haarzelf plaats. Met name zie je foto’s terug met een Emmely de Wilt in actie tijdens haar radio programma’s. Recent is De Wilt in Italië getrouwd met haar vriend Dirk en dat heeft zijn dan ook flink gedeeld met haar Instagram volgers. Zo was ze tijdens haar vrijgezellendag gewoon aan het werk bij NPO Radio 2 toen ze plots werd verrast door familie en vrienden. Ze ging er toen nog gewoon vanuit dat ze het programma tot 12.00 zou maken, maar dat ging dus niet door. Familie en vrienden haalden haar op met ballonnen en werd vervolgens naar een hotel gereden. Er is te zien dat ze hierna naar een club gaan en oesters gaan eten. Na 22.00 werd het stil op het Instagram account van de Wilt en vierde ze haar laatste dagen als vrijgezel.

Emmely en haar vriend Dirk hadden voor het huwelijk al jarenlang een relatie. Ze woonden al samen, wat in de praktijk betekende dat in hun huis in Soest duizenden cd’s en lp’s te vinden zijn. Eerder woonde De Wilt in Rotterdam en nog altijd heeft zij een zwak voor die stad.

Hoe verliep de studietijd en carrière van Emmely de Wilt?

Emmely de Wilt is 22 december 1986 geboren in de stad Rotterdam. Veel heeft De Wilt niet over haar jeugd de vertellen, maar toen ze journalistiek ging studeren in Utrecht werd ze geïnteresseerd in radio maken. Ze luisterde vroeger met haar vader veel naar radio programma Tijd voor Twee. Tijdens haar journalistieke opleiding liep ze stages bij de NOS en RTL Nieuws en daarna volgde een job bij RTV Rijnmond. Ze was bij RTV Rijnmond mede host van het radio programma in de ochtend. Na een tijdje vertrok ze bij deze radio zender en ging bij KRO NCRB aan het werk. Ze ging de Staat van Stasse mede presenteren. Haar grote droom was echter een eigen radio show. Deze droom kwam uit en inmiddels heeft ze dan ook haar eigen radio programma genaamd “Het oor wil ook wat”.

Wat zijn de bijzondere hobby’s van Emmely de Wilt?

Duidelijk dat Emmely de Wilt een grote passie heeft voor radio maken. Maar dat is niet het enige waar de Wilt een grote passie voor heeft. Ook heeft ze een zwak voor katten. Ze heeft er namelijk twee, Louis dik en suf, en Sammie pluizig en klein. Daarnaast vindt ze films kijken ontzettend leuk om mee te ontspannen en kan A Serious Man van Coen brothers makkelijk meerdere keren achter elkaar bekijken. Ook vindt ze een serie als Blackadder ontzettend leuk om te zien en met name het vierde seizoen. Muziek mag natuurlijk niet ontbreken en ze houdt van artiesten zoals John Moreland, Outkast, Kate Bush, J.J Cale en Steely Dan. Ze speelt ook graag een spelletje op de Playstation en ze vertelt dat ze beter is dan iedereen. Levensmotto van Emmely de Wilt is “willen is kunnen” maar heeft het naar eigen zeggen nog nooit toegepast en ze vindt het stiekem een raar motto.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers