woensdag, juli 24, 2024

Rob Kemps | Alle nieuwtjes, relatie en weetjes over de Snollebollekes-zanger

Lees ook

Rob Kemps is een Nederlandse zanger, entertainer, caberatier en schrijver die vooral bekend is van de feestact en muziekgroep Snollebollekes. Hij werd op 13 september 1985 geboren in Best, Noord-Brabant. Hij heeft een grote liefde voor Parijs, waar hij een tijd rondleider is geweest. Rob Kemps heeft een relatie met Miriam Swinkels.

Hoe is de loopbaan van Rob Kemps verlopen?

De carrière van Rob Kemps kwam op gang toen hij in 2007 meedeed aan het programma ‘Lama gezocht’, waarin talentvolle cabaretiers strijden om de een plek in het programma ‘De Lama’s’. In het programma improviseren de deelnemers situaties die worden voorgesteld door de presentator of mensen uit het publiek. Kemps werd tweede. In 2013 kwam hij naar buiten met de muziekgroep en feestact Snollebollekes, verder bestaande uit Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Ze maken als trio de muziek; Kemps is degene die bij liveoptredens voor op het podium staat. Kemps maakte met Snollebollekes een aantal carnalsnummer, ‘Liks rechts’ en ‘Springen Nondeju’. Beide nummer werden een hit en zijn op YouTube miljoenen keren bekeken. Snollebollekes wonnen daarnaast de Party Awards in 2016. In 2019 verkocht hij met Snollebollekes twee keer het Gelredome uit.

In 2021 won de Kemps de finale van De Slimste Mens; een tv-programma waarin bekende Nederlanders een kennisquiz spelen. Hij maakte hierna enkele programma’s, waaronder ‘Chansons!’ en zijn eerste eigen programma, ‘The Wheel’, op SBS6. Ook bracht hij een boek uit, eind 2021, over Chansons. Hij schreef het boek samen met Matthijs van Nieuwkerk.

Rob Kemps zat naast bovenstaande programma’s in ‘Weet ik Veel’ (RTL 4) en in ‘Wie kent Nederland’ als panellid. Ook schreef hij in 2020 boek ‘Randverschijnselen’, met weetjes en anekdotes over zijn leven in Parijs.

Rob Kemps maakt een podcast samen met de presentator Jordy Graag – ‘Groeten uit het Zuiden’. In 2022 presenteert hij voor het eerst ‘Ik hou van Holland’, dat hij overneemt van Linda de Mol. In 2022 wordt bekend dat Rob Kemps zijn eigen talkshow krijgt op SBS6.

Is Rob Kemps wel de stem van de Snollebollekes?

2022 is echter ook het jaar waarin het succes van Rob Kemps een keerzijde blijkt te hebben. De artiest en presentator krijgt flinke kritiek. Zo beschuldigt radio dj Patrick Kicken hem ervan dat hij helemaal niet de stem is van Snollebollekes. Jurjen Gofers zou namelijk het creatief brein zijn van de hits van de band. ,,In plaats van dit gewoon eerlijk erbij te zeggen werd overal de suggestie gewekt dat Rob Kemps de stem op die platen van Snollebollekes is, de zanger van de act. Maar dat is hij helemaal niet”, aldus Kicken.

Ook werd het karakter gekraakt van Kemps. Hij zou voor de schermen de leuke joviale vent uithangen maar achter de schermen een hork en woedend mensen opbelt als iets hem niet zint, bijvoorbeeld toen Rene van der Gijp hem op de korrel wilde nemen. Miljuschka Witzenhausen: ,,Er is duidelijk een Rob voor de schermen én achter de schermen.”

Wie is de partner van Rob Kemps?

De partner van Rob Kemps heet Miriam Swinkels. Ze hebben samen een dochter, Manu. Het kindje werd in 2019 geboren. In 2022 kregen ze nog een dochter: Lola. Swinkels heft twee dochters in een eerdere relatie; Kemps en Miriam hebben daarmee een samengesteld gezin.

De vader van Rob Kemps heet Ad Kemps. Hij heeft één oudere zus. Zijn ouder scheidden toen hij 15 was. Zijn vader werkte 47 jaar lang bij de Belastingdienst. Kemps vertelde in een aantal interviews dat hij vroeger erg van kleinkunst hield, en dat hij graag André van Duin na deed. Later raakte hij in de ban van Franse chansons, met name die van Jacques Brel. Hij is nog steeds erg enthousiast over Franse liedjes, een liefde die hij deelt met Matthijs van Nieuwkerk.

In een interview met Het Parool vertelde Kemps dat hij zelf waarschijnlijk geen fan zou zijn van de Snollebollekes. ‘Ik been geen type op een veld met tienduizenden mee te springen’, zo stelde hij. ‘Ik blijf liever aan de zijkant.’

Rob Kemps woont nog steeds met zijn familie in Best. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers