donderdag, juni 13, 2024

Lieke Veld | Alles over de radiovrouw, haar relatie met Wietze de Jager en achtergrond

Lees ook

Een waar radiokoppel: dat zijn dj’s Wietze de Jager en Lieke Veld. Ze leerden elkaar kennen bij Kermis FM en waren daarna collega’s bij Q Music.

Inmiddels heeft Wietze weliswaar het Q-music-nest verlaten voor Sky Radio en later Radio 538, maar niet zijn mooie vriendin! Ze leerde bij de BNN University de fijne kneepjes van het radiovak, om vervolgens op de redactie van BNN Today te gaan werken. Ze doet daarbij onder meer ervaring op bij Amsterdam FM. In 2011 wordt ze aangenomen op de DJ-school van 3FM. Jarenlang maakt ze nachtprogramma’s, eerst bij 3FM, daarna bij Q-Music. In 2015 krijgt ze een lunchprogramma op Q-Music, waar ze collega is van Eva Koreman en Marieke Elsinga. Het is sowieso een mooi jaar voor haar, want ze stapt dat jaar ook in het huwelijksbootje met haar grote liefde Wietze de Jager. In 2017 wordt hun eerste kindje geboren: Juul. Later volgden Harm-Adam en Kees Valentijn. Ze wonen in Amsterdam.

Breuk Mattie en Wietze

Wietze de Jager beleefde in 2016 een turbulent jaar, waarin hij zijn collega Mattie Valk moest steunen. Dat jaar dacht Mattie vader te worden, maar het kind dat zijn toenmalige vriendin Kirsten ter wereld bracht bleek niet van hem te zijn. Mattie verdween om het drama te verwerken enige tijd van de radio, maar keerde later dat jaar terug op de zender.

De populaire dj’s Mattie en Wietze cashten flink bij hun overstap naar Sky Radio. Naar verluidt verdiende het populaire duo een salaris van enkele tonnen. Het kwam echter tot een breuk, waarna Mattie met Marieke Elsinga een succesvol programma maakt op Q-Music en Wietze actief is bij Radio 538. Lieke Veld besloot in 2018 haar radiocarrière voorlopig te beëindigen. Ze runt wel haar eigen bedrijf: Sokkenbroek Media.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers