woensdag, juli 24, 2024

Thomas van Groningen | Alle nieuwtjes, zijn privéleven en weetjes

Lees ook

Thomas van Groningen is een Nederlandse journalist die sinds 2022 het vaste politieke gezicht is van de talkshow Op1. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, zijn privéleven, relatie en wetenswaardigheden.

Van Groningen werd geboren op 17 mei 1990 en woont voor zover bekend in Tilburg. Voordat hij bij Op1 werkte, werkte hij op de politieke redactie van BNR Nieuwsradio in Den Haag.

Hoe verliep de loopbaan van Thomas van Groningen tot dusverre?

De ouders van Thomas van Groningen waren geen journalist, maar werkten beide bij de politie. Van Groningen wist zelf al vroeg dat hij radio-dj wilde worden, en ging journalistiek studeren aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij maakte deze opleiding niet af. In het vierde jaar ging hij, na een aantal stages te hebben gedaan bij Metro en BNR, werken als algemeen verslaggever bij BNR. Hij wilde toen graag politiek verslaggever worden, maar kreeg die baan helaas niet. Wel vroeg hij om een toegangspas voor de Tweede Kamer, zodat hij daar alvast een tijdje kon rondlopen en kennismaken met verschillende mensen uit de politieke wereld. Het eerste debat waar hij als (inval)verslaggever bij was, was het coronadebat dat begin april 2020 plaatsvond in de Tweede Kamer.

Op BNR was hij te horen als sidekick bij het middagprogramma Spitsuur naast Petra Grijzen, maar ook in de ochtendshow ‘De ochtendspits’ met Bas van Werven. Hiernaast was Van Groningen als terugkerende inval-presentator te horen in het programma ‘Ask me anything’, dat normaal gesproken wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann.

Van Groningen werd vast politiek verslaggever bij BNR in 2021. In dat jaar waren de Tweede Kamer verkiezingen en de Toeslagenaffaire de meest opvallende gebeurtenissen waar hij verslag van deed. Hij maakt sinds dat jaar met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis de podcast ‘Newsroom Den Haag’.

Thomas van Groningen is daarnaast een regelmatige gast bij talkshows. Hij schoof een aantal keren bij ‘De Oranjezomer’ om te praten over politiek nieuws in 2021. Hij was daarnaast regelmatig te gast bij ‘Veronica Inside’, ‘Beau’ en ‘Op1′.

Hij is sinds 1 januari 2022 werkzaam bij de talkshow Op1 als politiek duider.

Heeft Thomas van Groningen een relatie?

Thomas van Groningen is naast zijn werk als journalist soms hobbymatig dj, vaak in zijn thuisstad Tilburg maar ook daarbuiten. Daarnaast is hij een van de oprichters van Kermis FM, een organisatie waar jonge mensen die graag in de media willen werken ervaring kunnen opdoen. Hij maakt daarnaast samen met Maurice de Zeeuw een podcast over pretparken, genaamd ThemeTalk.

Van Groningen heeft een zus en een broer. Zijn zus werkt als arts, en zijn broer is rij-instructeur. Het is vooralsnog niet bekend of Thomas van Groningen een relatie heeft. In interviews heeft hij zich daar nog niet over uitgelaten.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers