woensdag, juli 24, 2024

Guido den Aantrekker | Alle nieuwtjes, relaties en weetjes over de hoofdredacteur van Story

Lees ook

Guido den Aantrekker is schrijver en creatief consultant op het gebied van communicatie en content creatie. Hij is vooral bekend als hoofdredacteur van de Story en showbizzduider op televisie.

Den Aantrekker werd geboren in Amsterdam op 2 juni 1966. Op 1 maart 2017 werd hij hoofdredacteur van Story. In 2021 werd hij daarnaast Creative Director Entertainment Magazines BeNe.

Hoe verliep de loopbaan van Guido den Aantrekker?

Guido den Aantrekker studeerde commerciële economie aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Amsterdam. Hij werkte hierna een tijd bij de luchtvaartmaatschappij Martinair, waar zijn toenmalige vriendin ook werkte. Hij deed logistiek management. Later werd hij bij Air Holland supervisor operations.

Toen hij 30 werd besloot hij de luchtvaart achter zich te laten om zich te storten op zijn droom: journalist en schrijver worden. Hij had eerder ervaring gedaan als freelancer voor Privé, en mocht na zijn vertrek uit de luchtvaart een proefartikel schrijven voor het blad Panorama. Hij schreef daarna twintig jaar als freelancer voor onder andere Panorama, Story, JFK, Talkies, Jan Magazine en de Telegraaf. Hij werkte daarnaast als copywriter, voor onder andere KLM Royal Dutch Airlines, Yarden en Kwik-Fit. Ook werkte hij als media consultant en auteur van de autobiografische roman ‘De Kinderhater’. Ook schreef non-fictie; een boek over zijn ervaring in de roddeljournalistiek. Hij stopte in 2015 als freelance verslaggever, en werd in 2017 hoofdredacteur van Story. In 2021 werd bekend dat hij bij Entertainment Magazines BeNe is benoemd tot inhoudelijk eindverantwoordelijke.

Als columnist, sidekick en vervangend presentator was Guido den Aantrekker radiomaker bij Noordzee 100.7FM (met Winston Gerschtanowitz, Martijn Krabbé en Gordon), AVRO (met Jac. Goderie en Cilly Dartell) en Radio 538 (met Tim Klijn). 

Naast zijn werkzaamheden als hoofdredacteur en Creative Director schuift hij regelmatig aan bij het SBS6 programma ‘Shownieuws’ en ‘RTL Boulevard’ om het laatste nieuws uit de showbizzwereld te brengen.

Met wie heeft Guido den Aantrekker een relatie?

Guido den Aantrekker is getrouwd met Tiffany Curry in 2010. Curry is de zus Adam Curry, een Nederlands-Amerikaanse ondernemer en presentator. Tiffany had al een zoon uit een eerder huwelijk, en heeft samen met Guido ook een kind gekregen. Over hun ontmoeting vertelde Den Aantrekker in Vrouw: “Tot ik, nu zeven jaar geleden,op een beurs werd getroffen door de liefdesbliksem. (..) Tiffany. Lekker ding, achter in de dertig. Maar ook: gescheiden moeder van een zoon van zes jaar, Julius. Een acuut geval van oei. Afhaken? Geen optie: Tiffany bleek in alle facetten mijn droomvrouw. Mooi, sexy, lief, slim, grappig.” 

Welke conflicten heeft Guido den Aantrekker in de mediawereld gehad?

Als verslaggever in de roddeljournalistiek heeft Guido den Aantrekker veel ruzie gemaakt in de Showbizzwereld. Zo noemde Youp van ’t Hek noemde hem een ‘roddelhufter’. Max Pam, journalist voor onder andere de Volkskrant, zei dat hij tot de journalistieke onderwereld behoorde. Daarnaast wordt hij geregeld op de hak genomen door juicediva Yvonne Coldeweijer.

Den Aantrekker heeft in een aantal interviews bekend dat hij ook vindt dat de roddeljournalistiek ‘een goor wereldje’ is. Hij liet in 2016 weten, onder ander in de Volkskrant, dat het leedvermaak hem begon tegen te staan. Ook was ontmoedigd geraakt door de dalende verkoopcijfers.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers