donderdag, juni 13, 2024

Roel Maalderink | Alle nieuwtjes, relaties en weetjes over de presentator

Lees ook

Roel Maalderink is nog relatief jong, maar heeft al veel gedaan in zijn leven. Hij is onder andere presentator, programmamaker en ook mediajurist. Roel Maalderink heeft een relatie met Eva Hofman. Wat weten we verder allemaal over deze jonge ambitieuze media-alleskunner? Je leest het in dit uitgebreide artikel.

Waar is Roel Maalderink bekend van?

Roel Maalderink was op jonge leeftijd al bezig met het maken van video’s voor YouTube. Dit deed hij in de tijd dat hij op het Gymnasium in Amersfoort zat. Hij maakte daar ludieke video’s met klasgenoten. Dit was in de tijd dat Youtube net bezig was met zijn opkomst. Het was toen nog een relatief onbekend platform. Hij, en overigens nog vele anderen, wisten gebruik te maken van dit platform en zo de eerste stappen in de media te zetten. Roel Maalderink is echter niet heel bekend geworden van de filmpjes op Youtube. Door deze filmpjes kwam hij echter wel in contact met andere ambitieuze programmamakers. Daarmee maakte hij onder andere het programma CQC. Dit was een brutaal nieuwsprogramma dat werd uitgezonden op Veronica. Veronica stond toentertijd ook nog bekend als een brutale zender waar alles kon.

Waar was Roel Maalderink eerder te zien?

De stijl kwam een beetje overeen met GeenStijl, maar helaas is het nooit echt populair geworden. De kijkcijfers vielen tegen en na twee seizoenen besloten ze om het programma te staken. Voor Roel Maalderink was dit wel zijn eerste kennismaking met de televisiewereld en hij was niet van plan om direct op te geven. In 2017 werd hij onder andere bekend met de satirische serie Voxpop. Daarna was hij vooral een creatieve duizendpoot. Hij was actief bij verschillende kanalen. Sommige video’s van hem kwamen bijvoorbeeld ook terug in populaire programma’s als ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Pauw’. We kunnen dus concluderen dat Roel Maalderink niet echt bekend is van één specifiek iets, maar meer om het feit dat hij een creatieve duizendpoot is..

Met wie heeft Roel Maalderink een relatie?

Roel Maalderink is niet het type dat echt te koop loopt met zijn privéleven. Hij is een ambitieus type en als hij interviews geeft gaat het voornamelijk over de nieuwe programma’s  of zijn nieuwe ideeën. We leven echter in een tijdperk waarin niet alles geheim kan blijven en soms doet hij tijdens een interview zelf ook wel iets uit de doeken over zijn privéleven. We weten dat hij een relatie heeft met Eva Hofman. Zij is ook journalist en werkt voor de Groene Amsterdammer. Dit is een prestigieus blad met diepe analyses voor een intellectueel publiek. Ook is hij open over zijn seksualiteit. Het is bekend dat hij biseksueel is en hij stelde dat dit ook voor zijn vriendin gold: ,,Het is fijn dat mijn vriendin ook bi is”, vertelde hij aan het AD. ,,We snappen allebei dat je ergens tussenin mag zitten.”

Welke studies volgde Roel Maalderink?

Nadat hij zijn gymnasium had afgerond besloot Maalderink om rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht te studeren. Daarnaast studeerde hij ook nog aan de University College en aan de Universiteit van Californië.  Zijn master informatierecht volgde hij aan de universiteit van Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie won in 2016 ook nog eens een scriptieprijs.  Dit ambitieuze gen had hij dus niet alleen in zijn carrière, maar ook tijdens zijn gehele studietijd. Hij is nog steedse relatief jong en de kans is groot dat we nog veel van Roel Maalderink gaan horen in de toekomst.

Is Roel Maalderink ook mediajurist?

Roel Maalderink is ook nog eens mediajurist. In dit artikel kwam immers al naar voren dat hij ook rechten heeft gestudeerd. Een mediajurist weet alles over de social media. Wanneer is er bijvoorbeeld sprake van schending van auteursrecht? Ook in die hoedanigheid is hij dus in te huren. We vragen ons af waar voor Roel alle tijd vandaan haalt, maar waarschijnlijk is hij bijzonder goed in multitasking!

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers