woensdag, juli 24, 2024

Ed Sheeran: alles over de muzieksensatie van dit moment

Lees ook

Ed Sheeran is één van de populairste artiesten van de 21ste eeuw. Het nummer The A Team heeft wekenlang op nummer 1 gestaan op de hitlijsten over de hele wereld. De Britse singer-songwriter is een leuke verschijning met z’n rossige haarkleur. Zijn popnummers zijn vrolijke meezingers die je wereldwijd voorbij hoort komen op de radio.

De jeugd van Ed Sheeran

Ed Sheeran werd geboren in Halifax in het Verenigd Koninkrijk in 1991. Sheeran is de zoon van Britse en Ierse ouders. Hij leerde al op een jonge leeftijd gitaar spelen en daarmee begon zijn liefde voor muziek te groeien. Ook zong hij in een koor. Hij begon met het schrijven van zijn eigen nummers tijdens zijn middelbare school tijd. Verder vertelt Ed Sheeran niet veel over zijn privéleven en houdt zijn liefdesleven aardig verborgen voor de pers. Hij is in 2018 getrouwd met Cherry Seabourn.

Best verkochte artiest van de 21ste eeuw

Sheeran begon zijn muzikale carrière als songwriter en produceerde nummers samen met andere artiesten. In 2011 tekende hij bij het label Asylum Atlantic Records. Vervolgens brak hij in 2011 door met het nummer The A Team. Zijn andere grote hits waren Thinking Out Loud, Shape of You, Galway Girl en Perfect. In 2012 won hij dan ook twee Brit Awards, waaronder Best British Male Solo Artist. Ed Sheeran heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht. Dit maakt hem één van de best verkochte artiesten ter wereld. Spotify heeft hem ook uitgeroepen als meest gestreamde artiest van de 21e eeuw.

2019: het jaar van de samenwerkingen

In 2019 bracht Sheeran zijn nieuwe album uit genaamd No.6 Collaborations Project uit. Dit album bestaat volledig uit samenwerkingen met andere artiesten, zoals Cardi B., Khalid, Eminem en Justin Bieber. In 2019 had Ed Sheeran ook zijn debuutrol als acteur in de film Yesterday. Zijn werk is hier te vinden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers