donderdag, juli 18, 2024

Giovanca Ostiana stopt per direct als presentatrice van Op1

Lees ook

Er komt een eind aan  de samenwerking tussen Giovanca Ostiana en Tijd van der Brink. Giovanca heeft namelijk aangegeven dat zij na 3 jaar Op1 toe is aan een nieuwe uitdaging en per direct wil stoppen met het programma. Dinsdagavond was haar laatste uitzending en de EO heeft aangekondigd dat Margje Fikse (47) het stokje overneemt als nieuwe presentatrice. Giovanca blijft als vaste invaller verbonden aan de talkshow op NPO 1.

Giovanca vormt sinds de start van Op1 in januari 2020 een vast duo met Tijs van den Brink. Ze verlaat de show nu om zich de komende tijd te richten op haar nieuwe presentatieklus Zing!, een talentenjacht voor koren. Verder wil Giovanca ook haar muziekcarrière nieuw leven inblazen.

Een mooie tijd waarin ik veel van Giovanca  heb geleerd

Het is een emotionele tijd geweest voor Giovanca en collega Tijs. Giovanca zei: “Het is een bijzondere en leerzame tijd geweest. En ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan de Op1 uitzendingen.” Waarop Tijs antwoordde met “Ik heb grote waardering voor de presentatrice”. Ze kan met trots terugkijken op haar bijdrage aan Op1. Giovanca is inlevend en empathisch, ik ben wat zakelijker en rationeler. Persoonlijk heb ik ook veel van Giovanca geleerd over onderwerpen als discriminatie en diversiteit.”

Nu Giovanca en Tijs al drie jaar samenwerken, is het duo niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Beiden hebben de waardering van hun kijkers en leeftijdgenoten gekregen, en hebben een interessante dynamiek in de Op1 show gebracht. Het zal een interessante overgang zijn om te zien wie Giovanca zal opvolgen, en hoe de chemie van het duo door de verandering zal worden beïnvloed.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers