zondag, april 21, 2024

Nielson: zijn muzikale doorbraak, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Nielson is een Nederlandse zanger en singer-songwriter. Nielson is de artiestennaam van Niels Littooij. Hij werd geboren in Dordrecht in 1989. Na de middelbare school ging Niels studeren aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Hij specialiseerde zich hier in rappen. Hij won in 2008 met zijn rap-act de wedstrijd Kunstbende. Met zijn succes stond hij in het voorprogramma van The Opposites. In 2009 was hij lid van de zang- en dansformatie Zirkus Zirkus. De groep stopte in 2011. Daarna ging Niels zich focussen op zijn solocarrière.

Doorbraak met Beauty & The Brains

In 2011 gaat Niels verder aan het schrijven van Nederlandstalige liedjes. Hij deed dan ook mee aan de talentenjacht op BNN, genaamd De beste singer-songwriter van Nederland. Helaas won hij deze wedstrijd niet, maar hij scoorde wel meteen een nummer 1 hit met zijn nummer Beauty and the Brains, wat hem in één klap bekend maakte in heel Nederland. Helaas had hij daarna een aantal jaar last van zijn stembanden. In 2013 keert hij terug met de hit Hoe, samen met Miss Montreal, hiervoor ontvangen ze een Platina-award. Ook brengt hij een hit uit met Blof, genaamd Mannenharten.

Sexy als ik dans

Zijn album genaamd Zo van aah yeah komt uit in 2014 en doet het erg goed in de Nederlandse hitlijsten. De single Sexy als ik dans komt terecht op nummer 1 in België, wat de doorbraak van Nielson in Vlaanderen betekent. Zijn tweede album, genaamd Weet je wat het is brengt hij uit in 2016. Hij brengt de single Hotelsuite uit samen met Jiggy Djé.

Finalist in Wie is de Mol?

In 2017 is Niels te zien in het programma It Takes 2. Hij is een jurylid in dit RTL4 programma. Verder deed Niels ook mee in het programma Wie is de Mol? waarin hij de finale behaalde. Daarna brengt hij zijn derde album uit, genaamd Diamant. Hiervoor krijgt hij twee Edisons. Dat jaar brengt hij samen met Kris Kross Amsterdam het nummer uit, genaamd Ik Sta Jou Beter. Na één week had deze hit al meer dan een half miljoen streams.

Nielson heeft een relatie met Hanna Verduijn

Sinds 2013 woont Nielson al samen met zijn vriendin Hanna Verduijn. In de zomer van 2016 is het stel getrouwd. ,,Negen jaar lang was Hanna mijn vriendin en nu mag ik haar mijn vrouw noemen. Ik ben nog nooit ergens zo trots op geweest!” Toch hebben Nielson en zijn vriendin ook een moeilijke tijd gehad in hun relatie toen Hanna hun liefde verbrak: ,,Ik ben toen heel diep gegaan”, vertelde de zanger daarover aan BuzzE. ,,Ik heb machteloos in mijn eentje over straat lopen zwerven en kon alleen maar hopen dat het goed kwam.” De twee wonen tegenwoordig samen met hun hond in Dordrecht. Hanna Verduijn werkt als Legal Advisor bij het Europees Consumenten Centrum.

Over zijn persoonlijke leven zegt Nielson: ,,Ik hou mijn privéleven graag privé. Maar als je luistert naar Diamant, weet je precies wie ik ben.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers