zaterdag, mei 18, 2024

Prem Radhakishun | Alles wat je wil weten over de spraakmakende opiniemaker

Lees ook

Prem Radhakishun is een Nederlands journalist, schrijver en presentator. Hij is een bekende televisie en radiostem en is vooral bekend van zijn werk voor de publieke omroep. Radhakishun begon zijn carrière in 1989 bij het programma ‘VPRO’s Noorderlicht’.

Zijn echte doorbraak kwam als vaste tafelheer van het programma ‘De Wereld Draait Door’ op de Nederlandse televisie. Hij werkte daarin nauw samen met Matthijs van Nieuwkerk. Daarnaast presenteerde hij ook verschillende andere populaire programma’s, waaronder ‘De Nacht’, ‘Geen Paniek’ en ‘Achter het Nieuws’. Radhakishun schrijft ook regelmatig voor verschillende kranten en tijdschriften, waaronder de Volkskrant, NRC Handelsblad, Revu en De Groene Amsterdammer. Daarnaast heeft hij ook twee boeken gepubliceerd, ‘De Nieuwe Normaliteit’ en ‘De Waarheid Over de Toekomst’. Radhakishun is een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting en de kritische journalistiek.

Hij is een van de oprichters van Stichting Democratie en Media, waar hij opkomt voor journalisten die hun vrijheid van meningsuiting gebruiken. Ook stond hij aan de vooravond van de oprichting van de Nederlandse Vrije Pers in 2009. Prem Radhakishun is een bekende, gerespecteerde en invloedrijke persoon in Nederland. Hij staat bekend om zijn aanhoudende betrokkenheid bij de democratie, de vrijheid van meningsuiting en de journalistiek.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers