donderdag, juni 13, 2024

Vrouw Tom Egbers woedend op media, stapt op als voorzitter Mores

Lees ook

Janke Dekker heeft geen goed woord over voor de wijze waarop afgelopen zaterdag De Volkskrant verslag deed van de situatie rondom grensovertredend gedrag bij NOS Sport. In het bewuste artikel schrijft De Volkskrant onder andere over de affaire die haar man, Tom Egbers, ruim 15 jaar geleden had met een stagiaire.  Over de affaire die diepe wonden sloeg tussen Egbers en zijn vrouw, is volgens haar geen hoor en wederhoor toegepast door de Volkskrant.

Kortstondige affaire met een stagiaire

Zo’n 15 jaar geleden zou Egbert een kortstondige relatie hebben gehad met een destijd 22-jarige stagiaire. De hoofdredactie van Studio Sport zou hiervan op de hoogte zijn, maar greep op dat moment niet in. “Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij 15 jaar geleden als gezin hebben weten te halen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaggeving, opengereten zien”, aldus Janke Dekker. Opmerkelijk gegeven is dat de advocaat van Egberts vorige week nog een brief aan De Volkskracht heeft gestuurd over de Studio Sport redactie. Volgens Dekker is alles dat in deze brief stond niet meegenomen in het artikel dat De Volkskracht afgelopen zaterdag publiceerde.

Top NOS Sport stapt per direct op

Aanleiding van de hele commotie die nu is ontstaan, is het onderzoek over grensoverschrijdend gedrag door prominente mensen van Studio Sport dat de NOS zelf heeft laten uitvoeren en waarvan afgelopen week de resultaten bekend werden. Uit het onderzoek bleek dat naast de relatie die Tom Egbers 15 jaar geleden met een stagiaire zou hebben gehad, Mart Smeets een stagiaire zou hebben uitgenodigd om bij hem in bad te komen zitten. Afgelopen vrijdag bracht NOS Sport een persbericht naar buiten dat op termijn vier prominente leden van NOS Sport zullen opstappen. Daarop werd vanuit verschillende hoeken flinke kritiek geleverd, onder andere door de beroepsvereniging van vertrouwenspersonen. Afgelopen zondag heeft de NOS vervolgens besloten dat de top van de redactie per direct het veld moet ruimen.

Afgetreden als voorzitter

Ironisch genoeg is Janke Dekker voorzitter van de organisatie Mores. Een belangenorganisatie die strijd tegen grensoverschrijdend gedrag. Nadat vorige week het resultaat van het onafhankelijke onderzoekscommissie bekend werden, heeft zij dan ook besloten haar functie als voorzitter per direct neer te leggen. In een verklaring geeft ze aan dat haar gezin diep geraakt is door alle commotie.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers