donderdag, mei 23, 2024

Alles over Annabel Nanninga: haar loopbaan, haar liefde en haar uitgesproken standpunten

Lees ook

Annabel Nanninga is een Nederlandse politica en opiniemaker. Nanninga is lid van Forum voor Democratie en namens deze partij is ze lid van de Eerste Kamer, de Provinciale Staten van Noord-Holland en gemeenteraadslid in Amsterdam. Nanninga is geboren in Amsterdam en woont daar nog steeds.

Van opiniemaker naar politica

Annabel Nanninga is in 1990 aan het gymnasium begonnen. Ze was echter niet de ideale scholier. Ze spijbelde veel en bleef een keer zitten. Ze heeft daarna geen diploma gehaald en heeft verschillende baantjes gehad. In 2012 begon ze als columnist voor de website GeenStijl. Ook was ze werkzaam voor onder andere WNL, PowNed en Radio1. Nanninga is uitgesproken en schuwt de controverse niet.

Annabel Nanninga begon haar politieke carriere in 2018. Ze was toen lijsttrekker voor Forum voor Democratie in de Amsterdamse gemeenteraad. De partij behaalde drie zetels. In 2019 werd ze zowel gekozen in de Provinciale Staten van Noord-Holland, als in de Provinciale Staten van Utrecht. Het is overigens niet mogelijk om lid te zijn van meerdere Provinciale Staten. Wel is het mogelijk om lid te zijn van de Provinciale Staten en om lid te zijn van de Eerste Kamer. In 2019 werd Nanninga beëdigd als lid van de Eerste Kamer. Nanninga ging op 26 oktober van dat jaar met zwangerschapsverlof. Als columnist sprak ze zich ook stevig uit over de komst van migranten naar Nederland.

Controversiële uitspraken

Als columnist en journalist was Nanninga met enige regelmaat in opspraak. Ze heeft een omstreden interview afgenomen met David Irving. Dit interview is omstreden omdat Irving een uitgesproken Holocaustontkenner is. Volgens Nanninga moeten ook deze mensen gehoord kunnen worden. Nanninga is een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Van haar mag alles gezegd worden, maar ligt de grens bij geweld of het aanzetten tot geweld. Ze doet regelmatig controversiële uitspraken om een punt te maken. Zo gebruikte ze de term ‘dobbernegers’ voor bootvluchtelingen. Tegelijkertijd nam Nanninga ook een asielzoeker in huis, omdat zijn leefsituatie in het AZC onhoudbaar was geworden.

Het privéleven van Annabel Nanninga

Annabel Nanninga werd al jong moeder. Haar oudste kind kreeg ze toen ze zelf 19 jaar oud was. Drie jaar later kreeg ze een tweede kind. Ze heeft een relatie met Willem Jan Hilderink, zo schreef FvD-watcher Chris Aalberts in zijn boek over de partij.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers