woensdag, juli 24, 2024

Alles over Don Ceder, de ‘coming man’ van de ChristenUnie

Lees ook

Don Ceder is geboren op 20 oktober 1989. Hij is advocaat, maar ook lid van de gemeenteraad in Amsterdam en staat op de nominatie om voor de ChristenUnie de Tweede Kamer in te gaan. De ChristenUnie heeft één zetel in de Amsterdamse gemeenteraad. Ceder is dus ook het enige lid namens de ChristenUnie.

Strijd tegen incassobureaus

Don Ceder is opgegroeid in Amsterdam Zuidoost. Hij heeft daar op de basisschool gezeten en heeft ook een appartement in dit deel van Amsterdam. Ceder heeft het gymnasium doorlopen en is daarna rechten gaan studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn Mastertitel in 2013 richtte hij het bedrijf Anti Incasso op. Dit bedrijf zette zich in om mensen te helpen die problemen hadden met incassobureaus. Hij verliet Anti Incasso in 2015 en richtte vervolgens zijn eigen advocatenbureau op. 

In 2014 stond Don Ceder op de lijst voor de Amsterdamse gemeenteraad. Hij kreeg echter geen raadszetel. In 2015 werd hij duo-commissielid voor de Provinciale Staten van Noord-Holland. In 2018 was hij lijsttrekker voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie kreeg toen voor de eerste keer ooit een zetel in de Amsterdamse gemeenteraad. 

In 2017 stond Don Ceder op de zevende plaats voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij werd niet verkozen. In 2021 staat Don Ceder hoogstwaarschijnlijk op de vierde plaats bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Hulp aan kwetsbare groepen

Ceder vormt een eenmansfractie binnen de Amsterdamse gemeenteraad. Toch worden initiatieven die door hem worden voorgesteld regelmatig gesteund. Zo stelde hij bijvoorbeeld voor om mensen zonder documenten extra ondersteuning te geven. Dit voorstel werd aangenomen. Ook stelde hij voor om prostituees die een ander beroep willen kiezen sneller aan een eigen woning te helpen. Ook dit voorstel werd aangenomen. Ceder spant zich daarnaast nog sterk in voor mensen met problematische schulden.

Don Ceder geroemd door Forbes

Ceder is een kleurrijk lid van de Christenunie. Zo is hij lid van een, zeker voor ChristenUnie begrippen, minder bekend kerkgenootschap. Ceder is lid van het kerkgenootschap Victory Outreach. Ceder is muzikaal en treedt soms op als DJ. In 2018 was Don Ceder te zien in The Passion. Ceder vertolkte de rol als discipel. 

Ceder is door Forbes uitgeroepen tot meest invloedrijke Europeaan onder de dertig. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers