donderdag, juni 13, 2024

Alles over Theo Hiddema, de welbespraakte oud-advocaat en Kamerlid

Lees ook

Theo Hiddema is een voormalig advocaat. Tegenwoordig is Hiddema lid van de Tweede Kamer namens Forum voor Democratie. Hij is geboren op 1 april 1944 in Holwerd.

De Friese roots van Theo Hiddema

Theo Hiddema groeide op in Friesland. Op zijn elfde werd hij uit huis geplaatst. Hij groeide op in internaten en pleeggezinnen. Hij studeerde rechten in Groningen en was lid van Vindicat.

In 1975 werd Theo Hiddema als advocaat beëdigd. Hij liep stage bij Max Moszkowicz. In 1981 begon hij zijn eigen advocatenpraktijk na een conflict met Moszkowicz. Theo Hiddema groeide uit tot een van de meeste bekende advocaten van Nederland. Hij deed veel grote strafzaken.

Theo Hiddema is ook met enige regelmaat te zien in grote talkshows. Hiddema staat bekend om zijn markante uitspraken. In die uitspraken heeft hij meerdere malen laten doorschemeren dat hij het gedachtengoed van Geert Wilders omarmde. Toch sloot hij zich in 2016 aan bij Forum voor Democratie. Hij stond in 2017 voor die partij op de kandidatenlijst. De partij haalde bij die verkiezingen twee zetels, waardoor Hiddema in de Kamer terecht kwam.

Man van ongezouten uitspraken

Hiddema doet met enige regelmaat ongezouten uitspraken. Hij werd meerdere malen door de tuchtrechter berispt, onder andere vanwege zijn declaratiegedrag. In zijn periode als advocaat kwam hij groot in het nieuws omdat hij mensen in de grensregio aanraadde om een wapen aan te schaffen.

Theo Hiddema was in 2018 te gast bij het programma Dit was het Nieuws. Tijdens de uitzending stak hij in de studio een sigaret op. De NVWA wilde onderzoek doen naar dit incident, omdat roken op een werkplek niet is toegestaan. Theo Hiddema liet in een reactie weten dat hij iedereen een maagzweer gunt die zich druk maakt over zijn rookgedrag. Uiteindelijk heeft de NVWA geen actie ondernomen, omdat dit niet proportioneel zou zijn.

Groot verdriet om verlies van vrouw Gerrie

Theo Hiddema is lang getrouwd geweest. In 2016 overleed zijn vrouw Gerrie. Het overlijden van zijn vrouw heeft grote impact op hem gehad. Hij verloor de interesse voor zijn advocatenpraktijk. De politiek geeft hem nieuwe zingeving gegeven.

Op het internet wordt Theo Hiddema ook wel  the Hiddemeister genoemd.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers